4 Dolara Akıllı Telefon Satışa Çıkıyor

Merkezi Hindistan olan bir firma tarafından 4 Dolara akıllı telefon sahibi olmanın mümkün olduğu açıklaması son günlerde gündeme bomba gibi düşmüştü.




4 Dolara Akıllı Telefon Satışa Çıkıyor

Merkezi Hindistan olan bir firma tarafından 4 Dolara akıllı telefon sahibi olmanın mümkün olduğu açıklaması son günlerde gündeme bomba gibi düşmüştü. İlk teslimat tarihlerini 30 Haziran olarak belirten firma, üretimden zarar etmelerine rağmen 4 Dolara akıllı telefon satışını yapmakta oldukça kararlı olduklarını ve bu kararlarından vazgeçmeyi düşünmediklerini belirtti.

 

ŞİRKET DOLANDIRICILIKLA SUÇLANDI

Hindistan Telekomünikasyon Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde olduğu düşünülen firmanın parçalarının dahi 40 Dolara mal olacağı bir telefonu nasıl olur da 4 Dolara satışını yapılacağı bir çok kişi tarafından sorgulanmıştı. Aslında sipariş verenlerin büyük bir çoğunluğunun sırf bu merak yüzünden sipariş verdiği biliniyor. Hindistan Hücresel Veri Kurumu tarafından  şirketin dolandırıcılık yaptığına dikkat çekilmiş ve telefon üreticisi firmayla ilgili bakanlıktan bir açıklama yapılması istendi. Hindistan Veri Kurumu, görüntü olarak Çin malı  Adcom Ikon 4'e benzediği söylenen cihazın sim kart şirketleri tarafından desteklenmediğini, Freedom 251 markalı ürünün görsellerinin de İPhone alındığı belirterek müşterileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

 ŞİPARİŞLERE YETİŞİP YETİŞEMEYECEKLERİ MERAK KONUSU

4 Dolar gibi bir fiyata telefon sahibi olmak isteyenlerin yoğun ilgisini çekmeyi başaran firma, ilk etapta 200 bin telefonu haziran sonunda teslim edeceklerini açıkladı. Merkezi Hindistan olan Ringing Bells isimli telefon üreten firma, Şubat ayında ilk kez bir açıklama yaparak 4 Dolar karşılığında Freedom 251 markalı telefonu üreteceklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından büyük bir dikkat çeken firma, 70 milyon cihaz siparişi aldı. 30 Haziran'da ilk teslimatı yapmaya hazırlanan firmanın devamında telefon üretimini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği merak ediliyor. Telefon başına zarar etiklerini açıklayan firma, siparişleri üreteceklerini açıklamakla kalmadılar aynı zamanda telefonların özelliklerini artırdıklarını açıklayarak insanların meraklarını daha da arttırdılar.

 

4 DOLARLIK AKILLI TELEFONUN ÖZELLİKLERİ

4 dolara satışa çıkacak olan Freedom 251'in 4 inç ekrana sahip olacak. Ekranda 960 x 540 piksel çözünürlük ile tasarlanan telefonda dört çekirdekli 1. 3 GHz işlemci ile beraber 1 GB RAM ve 8 GB genişletilebilir depolama alanı bulunacak. Arka kamerası 8 megapiksel çözünürlüğe sahip olması beklenen cihazın ön kamerası ise 3. 2 megapiksel olacak. Cihaz ayrıca 5. 1 Android işletim sistemine sahip olacak.


Anahtar Kelimeler: freedom 251, ucuz akıllı telefon, hindiztan telefon markası,



Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    4 dolara 4 çekirdekli akıllı telefon gerçekten akıl alır gibi değil. Mutlaka bir hinliği vardır.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    4 dolara olan tlfnun özelliği ne kadar olur düşündürücü. Gerçi 4 dolara tlf olduktan sonra arama yapması bile lükstür.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Teknolojide devrim devrim deyip dururlar ama teknolojide asıl devrim işte bu haberdir.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bu proje hayata geçerse teknoloji alanında mucizevi bir atılım olur.

  • yorum yazan kişi

    4/5

    Bu fiyata akıllı telefon varsa artık bizim ülkemizde de satışa çıksa keşke yok satar kesin :D

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Son zamanlarda ucuz akıllı telefonlar görüyorum fakat 4$ gibi bir rakama inanılmaz bir haber diyebilirim.

  • yorum yazan kişi

    4/5

    Bu telefonun hiçbir garantisi olmaz gerçekten satışa çıkar mı bilmiyorum göreceğiz bakalım söylediklerini gerçekleştirebilecekler mi

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bana oldukça gerçekçi geliyor. Ucuz ham maddelerle seri bir üretim yapıldığında maliyet baya düşecektir. Ama bir ay dayanırsa iyi. Meraktan alınabilir. Bizim ülkeye gelirse de 500 liranın altına alamayız yine de.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Fiyatı ucuz değil bedava gibi bir şey olmuş. İnsan sırf merakına alır bu telefonu.Eğer bu adamlar 4 dolara bu telefonu satıyor ve kar ediyorsa. Bize gerçekten iyi geç...lar. Teknoloji aslında çok ucuz ama onu pahalı hale getiren bizleriz.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    4$ a yapabilmeleri imkansıza yakın. Tahminen telefon piyasaya sürülmeye yakın şirket iflasını verip sahipleri yurt dışına kaçar. Sırf meraktan bile olsa baya sipariş almıştır. Şahsen Türkiye'ye gelebilme imkanı olsa ben de meraktan sipariş veririm.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Aslında baktığımız da günümüzde ki telefonların maliyetleri bile 30$-50$ civarlarında, ancak 4$'a satılacak bir telefonun maliyeti ne olacak orası kafa karıştırıcı, muhtemelen çalışmayacak bir cihaz olacaktır ancak 10-15 yıl sonra bu fiyatlar hayal olmaktan çıkacak...

  • yorum yazan kişi

    5/5

    4 Dolara Akıllı Telefon mu olur diyordur herkes beim gibi. Şaşılacak bir durum bizde vergiler binaer olur yine 4 dolar yerine 400 TL

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Fiyatı baya uygunmuş ama ucuz etin yahnisi mevzusuna dönecektir.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    4 dolarlık telefon ancak müzik çalar konuşmaya işe yaramaz bence

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Gerçekten çok şaşırdım, ama pek iyi olucagını sanmıyorum cihazın işletim sistemide düşük olabilir.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Abi 4 dolarlık telefon alıp sonrada bu çalışmıyor diye şikayet edecek insanları duyar gibiyim

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!