Aloe Veranın Faydaları

Aloe vera'nın insan vücuduna faydaları oldukça fazla. Kısa ve öz bir anlatımla yazımızda Aloe vera'nın bazı faydalarına değindik.


Son günlerde adından ve faydalarından çok fazla bahsedilen aloe veranın faydaları çok fazladır ve mucizevi bir bitkidir. Birçok merhem ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Hem oral yolla, hem cilde sürülerek kullanılabilir. Bunun krem, jel gibi birçok çeşidi bulunuyor. Birçok ev yapımı temizlik ürünlerinde de kullanmaktadır. Sağlıklı, faydalı hatta şifalı bir şey olduğunu söyleyebiliriz.

Aloe vera en fazlada cilt için kullanılmaktadır. Ciltte oluşan yaraların etrafındaki kan dolaşımını arttırarak, yaraların iyileşmesine destek olmaktadır. Yanık ve yaralarda çok fazla tercih edilir. Aloe veranın faydaları bu kadar da değil, kabızlığı gidermektedir. Aloe veranın öz suyu, ishal yaparak bağırsakların temizlenmesini sağlar. Fakat çok fazla kullanılmamalıdır.

Ülser, diş eti ve ağız içi iltihaplanmalarını iyileştirir. Bağırsaklardaki problemlerle savaşır. Kasları gevşetir ve sizi rahatlatır. Saçlarınızda oluşan kepeklerden kurtulmanın en doğal ve kesin yoludur.

Zayıflamada da çok büyük etkileri görülmüştür. Cildinizdeki aknelerden kurtulmak için kullanabilirsiniz. Güneş yanığını iyileştirir, cildi nemlendirir. Cildin yaşlanmasını önler, cildi yeniler. Kolesterol ve kalp damar sağlığı için etkilidir. En çokta bebeklerin cilt sağlığı için çok faydalıdır. Antioksidan özelliği olduğu için, sinir sistemini rahatlatır. Alerjik durumları düzeltir. Aloe veranın faydaları içinde en önemli olanını unutmamak gerekir.

Bu mucizevi bitki, radyasyon etkilerini azaltır. Vücuda mineral ve vitaminler sağlar. Aloe vera, sabun, jel, içecek, krem, deterjan gibi birçok üründe kullanılmaktadır. Cilt sorunu yaşayanların hayatında çok önemli bir yeri vardır. Mutlu ve sağlıklı günlerin en güzel alternatifli bu harika bitkidir. Aloe vera’nın faydalarını yazımızın hemen altındaki videodan izleyebilirsiniz. Sağlıklı hayatlar dileriz.



Bloğumuzun bir önceki içeriğinde Biberiyenin Faydalarından bahsettik. Kısa, öz anlatmımızla biberiyeyi tanımak için içeriğimizi okuyabilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    4/5

    Aleo vera içeren kremler kullanıyorum cildi çok yumuşak tutuyor tavsiye ederim.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Aloe Vera'nın faydaları saymakla bitmiyor gerçekten fakat birkaç aktara bakmama rağmen bulamadım zor bulunuyor sanırım.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!