Android Cihazlarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Günümüzün en çok kullanılan işletim sistemi hiç kuşkusuz ki Android. Peki, Android cihazlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?




Günümüzün en çok kullanılan işletim sistemi hiç kuşkusuz ki Android. Teknoloji ile içli dışlı olan birçok kişi işletim sistemini tam anlamı ile kullanırken, teknoloji ile arası pek iyi olmayan diğer kesim en ufak işlemlerde bile zorluk yaşıyor. Peki, Android cihazlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Android cihazlar genç yaşlı herkesin cebine girmeyi başardı. Bununla birlikte telefonun sunduğu imkanları tam anlamı ile kullanamayan kesim de oldukça büyük. Oldukça kolay olmasına rağmen, Android işletim sisteminde bilinmeyen birçok kullanışlı özellik bulunuyor. Peki, Android cihazlarda ekran görüntüsü alma nasıl yapılır?

Android işletim sistemi ekran görüntüsü alırken iki temel noktada ayrılıyor. Su anda piyasada günlerce arayıp belki birkac tane bulabileceğiniz, 4-5 yıl önceki Android cihazlar işletim sistemi olarak Android 3.0 Honeycomb kullanıyordu. Bu cihazlardan birisine sahip olan kullanıcılar için ekran görüntüsü alma işlemini anlatmak gerekirse; cihazın alt kısmında bulunan tuş ve telefonun açıp kapatma tuşuna aynı anda basmak ekran görüntüsü almak için yeterlidir. Peki, diğer işletim sistemlerinde ekran görüntüsü alma nasıl oluyor?

Android 4.4 Kitkat ve üzeri Android sürümleri için ekran görüntüsü alma işlemi biraz daha farklı. Bunun ana nedeni ise Android 4.4 sürümü ile birlikte birçok firmanın Android cihaz üretimine geçmesi ve birçoğunun tamamen dokunmatik yani tuşsuz telefon üretmesi. Tuş olmayan bir telefonda da tuş ile ekran görüntüsü almak mümkün olamaz değil mi?

Bu cihazlarda ekran görüntüsü almak için yapmanız gereken, telefonun ses kapatma tuşu ve telefonu açıp kapatma tuşuna aynı anda basmaktır. Bundan sonra cihaz ekranda o an olan görüntüyü çekecek, size bu görüntünün bir ön izlemesini verecek ve görüntüyü galerinin “ScreenShots” bölümüne kaydedecektir. Bu işlem Android işletim sistemi kullanan bütün cihazlar için aynı şekilde gerçekleşmektedir. 

Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Android cihazlarda ekran görüntüsü almak kolay aslında. Fakat aynı anda basamayınca Siri açılıyor. Bir gün sinirden kırıcam telefonu..

  • yorum yazan kişi

    5/5

    bu kadar kolay mıymış? sabahtan beri ekran görüntüsü alıcam diye kendimi parçalıyorum.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Şu ana kadar hep iphone kullanan biri olarak android telefonumda ekran görüntüsü almayı bilmiyordum. Teşekkürler.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Yeni android telefonumda nasıl ekran görüntüsü alacağımı bir türlü çözememiştim bir eski iphone kullanıcısı olarak, teşekkürler.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Ben çok sık Ekran Görüntüsü alıyorum. Ayakkabı ve giysi ürünlerine bakarken beğendiklerimin ekran görüntüsünü alıyorum.

  • yorum yazan kişi

    4/5

    güzel bir konuya değinmişssiniz bu konuda büyük problem yaşıyordum

  • yorum yazan kişi

    3/5

    zaman zaman ihtiyac oluyor bilmek lazım faydalı bir paylaşım olmuş

  • yorum yazan kişi

    4/5

    Bazı marka telefonlarda bu ekran görüntüsü alma tuşları değişiyor ama genelde böyle alınıyor.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Kimi telefonlar illa spesifik bir yöntem icat ediyor.en basit yolunu sizden öğrenmiş olduk

  • yorum yazan kişi

    3/5

    gerekli olduğunda nasıl alınacağını öğrenmiş olduk bazen ihtiyac oluyordu

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Kendi telefonumda ekran üzerinden elimi geçirerek yapıyordum ama ilk yapışta becerebildiğim hiç olmadı. Sizin gösterdiğiniz şekilde daha rahat ekran görüntüsü alınıyor. Sağolun.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Android işletim sistemli telefonları kullanmak aslında çok basit. Ama insanlar bu cihazları sadece iki basit oyun oynamak için aldıklarından dolayı yüzde 10 kapasiteyle anca kullanıyorlardır. Bu ekran görüntüsü alma meselesi de bir kesim için varlığı bile bilinmeyen bir özellik belki de. Açıklama için teşekkürler.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Güzel bir konu olmuş zaman zaman işe yarıyor görüntü alma. Aynı konunun bir benzeri olarak ios içinde açarsanız sevinirim

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Telefonumdan acilen ekran görüntüsünü alıp internete atmam gerekti bir türlü beceremedim. Yazınızı görmem iyi oldu sayenizde en sonunda halledebildim işimi.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    faydalı bir bilgi olmuş bende yeni aldığım telefonda bu özelliği arıyordum sonunda kısa ve net bir şekilde anlatan yer buldum teşekkürler

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!