Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araç kiralarken dikkat etmemiz gereken bazı faktörlere değindik.


Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar Şöyle;

Günümüzde araba sahibi olmayan birçok aile, araba kiralama fırsatından yararlanarak özgürce ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Araç kiralama sektörü de eskisine göre çok daha popüler hale gelmesi ile birlikte araç kiralama fiyatları da her geçen gün düşüş göstermektedir. Ailelerin kendi bütçelerine araç bulmaları oldukça basittir. Peki, araç kiralarken nelere dikkat etmeliyim?


Firma Geçmişi

Araç kiralamadan önce firma ile ilgili araştırmalarınızı gerçekleştirin ve firmanın yasal olarak hizmet verdiğinden emin olun. Yasal olarak hizmet vermeyen firmalardan kiralayacağınız araçlar beklenmedik sıkıntılar yaratabilir. Kiralayacağınız aracın 3 yaşını doldurmamış olmasına ve çok eski olmamasına mutlaka dikkat ediniz. Kiralayacağınız şirketin, kullanacağınız güzergâh üzerinde bakım veya servis noktalarının olup olmadığını mutlaka kontrol edin.


Kiralama Sözleşmesi

Araç kiralama sırasında mutlaka “kiralama sözleşmesi” yapmanızı öneririz. Yaşayacağınız herhangi bir kaza sonrasında çok büyük maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. Araçların kasko ve diğer sigorta işlemlerini kontrol edin ve tam olduğundan emin olunuz. Araç kiralama konusunda internet üzerinden araştırma yapmanızı kesinlikle öneririz. Bazı araba kiralama şirketleri sadece internet üzerinden kampanya ve promosyonlar düzenlemektedir. Bu kampanyalardan yararlanabilmek için kiralama şirketlerin internet sitelerini mutlaka ziyaret ediniz.


Araç Donanımı

Ayrıca kiralayacağınız araç içerisindeki donanımların size uygun olup olmayacağını mutlaka kontrol edin. İhtiyaçlarınızı karşılayacak araçları tercih etmeniz yolculuğunuz boyunca rahat etmenizi sağlayacaktır. Ailecek seyahat ediyorsanız; bebek koltuğu, güvenlik paketlerin en üst seviyede olması, navigasyon gibi birçok ek donanımın olması işinizi basitleştirecek ve güvenliğinizi sağlayacaktır.



Firma rehberimizde araç kiralayabileceğiniz Rent A Car sektörünü inceleyebilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Araç kiralarken insanların başına bir sürü şey geliyor. Mutlaka bunlara dikkat etmek gerek.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    sigortaları kontrol edilmeli ve mümkünse ilk alınırken dış görünüşünün fotoğrafları çekilmelidir.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Özellikle araç kiralarken kiralama sözleşmesine ve aracın kaskosunu vs. kontrol etmeli. Daha önceden başım yandığı için artık akıllandık. Keşke daha önceden denk gelseydim bu yazıya.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!