Aslan Geriden Geldi, Liderliği Kaptı

ASLAN PES ETMEDİ! Süper Toto Süper Ligi’nin 25. Hafta mücadelesinde, son haftaların sıkıntılı günler geçiren, formsuz ekibi Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan stadında şampiyonluğun güçlü adaylarından Galatasaray’ı konuk etti.




ASLAN PES ETMEDİ!

Süper Toto Süper Ligi’nin 25. Hafta mücadelesinde, son haftaların sıkıntılı günler geçiren, formsuz ekibi Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan stadında şampiyonluğun güçlü adaylarından Galatasaray’ı konuk etti.

Mücadele oldukça tempolu başladı. İki takımda maçın ilk yarısında çok tehlikeli pozisyonlara girdi. Şota’nın ayrılmasıyla altyapı koordinatörü Jon Wouters’in yönetiminde sahaya çıkan Kasımpaşa, geçen haftalara göre daha istekli ve daha tempolu maça başladı. Bu oyununa karşılık Galatasaray’da temposunu yükseltti.

EŞİTLİĞİ CASTRO BOZDU

Galatasaray’ın organize olarak geldiği bir atakta Yasin’in şutuna direk izin vermedi. Bu pozisyondan birkaç dakika sonra Kasımpaşa, sol taraftan etkili gelmeye başladı. Galatasaray savunmasının yetersiz kaldığı bu atakta içeriye yapılan bir ortada topu Castro önüne alarak düzgün bir vuruşla skoru 1-0 yaptı.

Golden sonra Galatasaray biraz toparlanmaya başlasa da, kalesinde yine pozisyonlar vermeye devam etti. Galatasaray’ın riskli hareketlerini Kasımpaşa kendi lehine çevirerek kontra atağa çıktı. Scarione’nin başlattığı atağı içeride bekleyen Tunay çok güzel bir plase ile tamamlayarak, devrenin bitimine birkaç dakika varken durumu 2-0 yaptı.

GALATASARAY ADETA YENİDEN DOĞDU

İkinci yarının başlama vuruşuyla birlikte, Galatasaray tempoyu düşürmeden Kasımpaşa kalesine gelmeye başladı. Burak Yılmaz’ın oyuna dahil olmasıyla beraber biraz toparlanan sarı-kırmızılı ekip, Kasımpaşa’nın bir atağında Muslera’nın kritik bir müdahalesiyle beraber top direkten dışarı çıktı ve bu sarı-kırmızılılar için dönüm noktası oldu. Bu ataktan birkaç dakika sonra günün başarılı ismi Yasin, sağ kanattan top içeriye doğru taşıdıktan sonra içeride bekleyen Selçuk’a topu gönderdi ve Selçuk topa düzgün bir şekilde vurarak farkı bire indirdi.

Bir anda rüzgarı arkasına alan Cimbom, 55'te skora denge getirdi. Sol kanattan savunmanın arkasına çok iyi sarkan Yasin bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. İçeride daha müsait durumdaki Umut'un yuvarladı ve golcü oyuncuya da sadece dokunmak kaldı: 2-2

KRAL SAHNE ALDI

Artık oyunu kontrol altına alan Galatasaray, öne geçmek için ataklarını devam ettirdi. Panikleyen Kasımpaşa’ya karşın, emin adımlarla devam eden Galatasaray 65’te 2-0 geriye düştüğü maçta üstünlük sayısını buldu. Selçuk’un ara pasında sağdan içeriye sokulan Umut, bekletmeden içeriye ince bir orta kesti. İçeriye doğru hareketlenen Burak, kalecinin ellerinin üzerinden hafif bir kafa dokunuşuyla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 3-2 yaptı.

Kalan dakikalarda beraberlik için yüklenen bir Kasımpaşa olsa da, Galatasaray kendinden emin bir şekilde oynayarak rakibi kalesine yaklaştırmadı. Ve bu dakikadan sonra başka gol olmayınca, maç fazlalığından dolayı puanını 55’e yükselten Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu.

 

Haber - Sefer Can BİLGİÇ

Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!