Bitcoin ve Bitcoin Madenciliği Nedir?

Çağımızın yeni modası Bitcoin madenciliği hakkında bilgiler.


Dünya Genelinde Yaygınlaşan Para Birimi Bitcoin:

Bitcoin eşler arası teknolojiyi kullanarak br banka veya merkeze bağlı olmadan, dolayısıyla herhangi bir şekilde takip edilemeyen, el koyulamayan ve yönetilemeyen para birimidir. Bu kadar özgür olması yüzündendir ki bu zamana kadar ismi hep pis işlerle anılmış, asıl popüleritesini Türkiye ve Dünyada WannaCry virüsünün fidye isteme yöntemi ile kazanmıştır.

Peki gerçekten bu bitcoin asla takip edilemez mi?

Gerçektende bitcoin transfer işlemleri sırasında takip edilemez yukarıda da bahsettiğim gibi bitcoin eşler arası transfer teknolojisini kullnır. Örneğin siz bir arkadaşınıza para göndermek isteseniz şayet bu işlemi resmi tatil günlerinde yapmak isterseniz işlemin banka tarafından onaylanmasını bekleyecek aynı zamanda bankaya komiyon ödemek zorunda kalacaksınız. Bitcon ile ise bu işlemi anlık olarak ve çok daha düşük bir bedel ile yapabilirsiniz ve bu takip edilemez ancak bu parayı nakte çevirmek tabiri caiz ise bozdurmak isterseniz bitcoin borsasına girmeniz gerekecek ve her para biriminde bulunduğu gibi sizin bitcoininizde de seri numarası bulunur ve bu sayede takip edilebilirsiniz.

Bu para yasal yoldan elde edilebilir mi?

Elbette yasal yollarla bitcoin elde edebilirsiniz. Zaten bitcoin yasadışı bir para birimi değildir. Bu unvanı almasının nedeni bu zamana kadar gündeme hep pis işler ile çıkması oldu. Bitcoin elde etmenin en kolay yolu satın almaktır bitcoin dolar euro alır gibi alabileceğiniz ve bozdurabileceğiniz bir para birimidir. Bir diğer yolu ise üretmektir fakat buna bir sonraki yazımda değineceğim.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin ve Bitcoin madenciliği ile ilgili çok güzel ve detaylı bir anlatım olmuş. Teşekkürler.

  • yorum yazan kişi

    4/5

    Zamanında değerlendirip 1 bitcoin alsaydık şimdiye zengindik okudukça buna yanıyorum .d

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin'in bu kadar meşhur olması kesinlikle özgürlükçü yapısı yüzündendir. Bankanın tekelinden kurtulmuş bir para birimi tabiki başarılı olacaktır.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin madenciliği bu işe girişenlere para kazandıracak gibi gözükse de, amaç ve uygulama olarak çok mantıklı gelmiyor. Bir grup insana kolay zengin olma fırsatı tanıtıp sonrasında yeni bir emperyalizm maşası olacaktır.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Geleceğin sanal parası bence ileri de internetten alışveriş yaparken özellikle kullanılacağını düşünüyorum.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bu haberi gördükten sonra bitcoin ile daha fazla ilgilenmeye başlıyorum artık. Gerçekten de bitcoin hiç değer kaybetmiyor neredeyse.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin madenciliği işi emek ister, sabır ister. Bazılarının dediği gibi yok kardeşim 2 ekran kartı alıyosun bilgisayarı açık bırakıyosun tamam ile bitmiyor olay. Şu işi bilen biri yapsın lütfen.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Valla ortalık bitcoin madencisi doldu. Bilgisayarı olan herkes kendini bitcoin madencisi sanıyor.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bence bitcoin madenciliği artık güvenilir değil. Bilgisayarımızı kullandırırken bilgilerimizi çalma şansları var. Zaten internet piyasası genel olarak güvenilir değil.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Onca sahte siteden sonra hala bitcoin madenciliği ile uğraşan var mı acaba?

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin madenciliği çok bilinen bir şey değildi. Ama artık çoğu kişi bu işin nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor. Piyasa çoluk çocukla doldu.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin madenciliği devri bence yavaş yavaş bitiyor. Binlerce fake site ile doldu google. Artık hangisi güvenilir hangisi değil anlayamıyoruz.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin madenciliği bu aralar çok moda oldu. Herkes dışarı çıkarken bilgisayarını açık bırakıp değişik değişik sitelerden para kazanmaya çalışıyor.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bu aralar çok kullanılan bir şey ama daha doğru düzgün para alan birini görmedim.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin ve Bitcoin madenciliğinin bu kadar hızlı bir şekilde yayılmasının sebebi nedir acaba?

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bitcoin gittikçe daha fazla değer kazanan bir para birimi haline geldi. Yaklaşık 10 sene önce 1 bitcoin alsaydık şuan zengindik :)

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!