Botnetler ve Zombi Bilgisayarlar

'Bilgisayara virüs bulaştı' hepimizin duyduğu bir söz peki bir bilgisayara neden bulaşır? Ve neden virüs bulaşan bilgisayarlar yavaşlar? 




Botnetler ve Zombi Bilgisayarlar

"Bilgisayara virüs bulaştı" hepimizin duyduğu bir söz peki bir bilgisayara neden bulaşır? Ve neden virüs bulaşan bilgisayarlar yavaşlar? 
Aslında bir bilgisayara virüs bulaşma çoğu zaman sebebi daha güçlü bilgisayarlardır yani binlerce zombi bilgisayardan oluşan bir ordu. Buda akıl almaz bir CPU(İşlemci) ve RAM gücü elde eder. Tabi bu zombi bilgisayarlar ordusuna yani bir botnete katılmanız bilgisayarınızın kilitleneceği anlamına gelmez. Botnetlerde sizin bilgisayarınızın boş RAM ve CPU gücünün hemen hemen tamamı kullanılıyor buda sizin bilgisayarınızın çökmesine değil kasılmasına yavaşlamasına sebep oluyor. Tabi bilgisayarınızın yavaş olması bir botnete bağlı olduğunuz veya bilgisayarınızda başka bir tür virüs olduğu anlamına gelmez. Bilgisayarınız yavaş olma sebebi biraz eskimesi, fazla yüklü olması ya da yanlış yazılım kullanımlarındanda kaynaklanabilir. 
 

Virüslerin Bilgisayarlara Bulaşma Amacı Ne ?
Tamam hepimizin bilgisayarına virüs bulaşıyor ama neden bilgisayarımızı yavaşlatıyorlar hatta çökertiyorlar? Hackerların yaptığı asıl kötü iş bilgisayarları ele geçirmek değil. Kimse hobi olrak veya matematik işlemleri yaptırmak için binlerce bilgisayarı ele geçırmez. Bu işinde temel yapılma amacı para kazanmak. Bilgisayarları ele geçirerek hepimiz bildiği bir yöntem olan bilgilerimizi satarak para kazanabilirler veya sizin evinizde beslediğiniz zombiniz ile sizin hiç haberiniz olmadan binlerce şifre kırabilirler. Yazının başında da bahsettiğim gibi çok büyük veri işleme gücüne sahip olan botnetlerle birçok insanın kredi kartı, banka ya da sosyal medya hesaplarının şifreleri kırılabilir. Ve hatta sizin bilgisayarınız sizin şifreleriniz kırılmasına yardımcı olabilir.
 

Bir Botnetten Nasıl Kurtulabilirirm ?
Genel olarak virüs bulaştıktan sonra bilgisayarınızı formatlayarak kurtulabilirsiniz. Fakat bir botnette katılmamak için bilgisayarınıza indirdiğiniz şeylerre dikkat etmelisiniz.


tarik.kgdy@gmail.com

Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bu konu hakkında en ayrıntılı bilgiye bu sayfada ulaştım. Birçok sitede bu konu hakkında detaylar var fakat bu sayfada okuduğum kadar verimli değil.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Botnetler ve zombi bilgisayarlar genelde ddos ve dos saldırılarında kullanılır. Bilgisayarınıza indirdiğiniz hileler, crakler bilgisayarınızı bir zombiye çevirebilir.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Virüslerin oluşturulup diğer bilgisayarlara bulaştırılmasının bir diğer sebebi de kendi yaptıkları antivirüs programlarının satışını sağlayabilmek. Ya da anlaşmış oldukları antivirüs firmalarının ürünlerinin satış hacmini arttırabilmek. Bilgisayar virüsleri, sağlık alanındaki hastalıklara benziyor. Günümüzde ilacı üretilmiş bir çok yeni hastalık ortalığa salınıyor. Ardından hastalığın bulaştığı kişilere ilaç satımı gerçekleştiriliyor.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    tecrübesiz olanların yakalandığı bir tuzak bilen kişiler pek düşmez

  • yorum yazan kişi

    5/5

    bu tarz işlemler insanda bağımlılık yapıyor daha sonra dönüşü olmayan yollara sokabiliyor insanları uzak durun bence

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Eskiden trojendi, şimdi botnet oldu ;) sanırım gelecekte ne olur bilinmez ama, botnet bulaşan yani trojen bulaşan bir bilgisayara, format şart ;) yoksa temizlenmez. Tabi bilgisayar kullanmasını bilen biri için ( Trojen) temizlemek zor değildir, bilmeyenler ise, kendi çapında programlar indirir arar, tabi her program yardım etmez ;) o suretle her programı indirmeyin :)

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Botnet'ler ancak ve ancak bilgisayar hakkında çok çok az bilgi sahibi olanlara gelir diye düşünüyorum ben.

  • yorum yazan kişi

    4/5

    Çok güzel bir yazı olmuş soluksuz okudum. Bilgisayar virüslere farklı bir bakış açısı yaratmışsınız.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Yalın bir anlatımla sade bir dille yazmışsınız yazınız baya akıcı ve öğretici.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!