Boyun Düzleşmesi Belirtileri

Boyun düzleşmesi belirtileri nelerdir? Boyun düzleşmesinin tedavi sürecinde etkili yöntemler nelerdir?


Boynunuzdan kolunuza kadar ağrı hissediyorsanız ve bu ağrı bazı zamanlarda ellerinizin uyuşmasına sebep oluyorsa büyük ihtimalle boyun düzleşmesi belirtileri diyebiliriz. Her boyun ağrısına boyun düzleşmesi demek doğru olmaz. Boyun ağrısı durumunda, nöroloji uzmanına giderek muayene olmalı ve gerekli olan analizlerin yapılması sonucunda daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

İnsan vücudunda boyun bölgesinde toplamda alt alta dizi olarak 7 tane omur bulunmaktadır. Normal şartlar da yan bir şekilde bakıldığı zaman boynumuz “C” harfine benzer şekildedir. Fakat bazı problemlerden dolayı, “I” harfi veya ters “C” harfi olarak gözükebilmektedir. Peki, bu boyun düzleşmesi hastalığı neden görülür?

Genellikle uzun süreli eğilerek yapılan işler sonucu boyun düzleşmesi rahatsızlığı gözükebilir. Örnek olarak bilgisayar başında sürekli oturan kişiler, elektronik işlerle uğraşanlar ve keman çalanlarda bu rahatsızlık sıkça rastlanabilir. Aynı zamanda bazı kaza sonuçlarında travmatolojik kazalardan sonrada oluşabilir.


Boyun Düzleşmesi Belirtileri Nedenleri?

Genellikle sabah ilk uyandığınızda veya gün içerisinde sürekli boyun ağırsısıdır. Bunun haricinde, gün içerisinde sürekli baş dönme hissi ve başınızın sürekli ağır gelmesi ve kaldırması zor gibi hisler boyun düzleşmesi belirtilerinin başında gelir. Boynunuzu sürekli kütletme ihtiyacı duyuyorsanız ve bazı durumlarda boynunuzdan gelmiş olan problemler nedeniyle “tik” oluşumuna sebep olmasıdır.


Boyun Düzleşmesi Tedavi Sürecinde Etkili Yöntemler yes

Gün içerisinde sürekli aynı pozisyonda bir iş yapmak veya durmak, bilgisayar başında olanlar için ara ara kalkarak ufak molalar halinde gezinti yapmaları önerilir. Birçok kişinin en büyük yaptığı hatalardan bir tanesi, duş aldıktan sonra saçları kurutmadan dışarıya çıkılması ve rüzgâra maruz kalmasıdır. Bu gibi durumlar boyun düzleşmesine neden olur. Boyun düzleşmesi problemini yaşamamak ve tedavi etmek için mutlaka duş sonrasında saçlarınızı hemen kurutmalısınız.



Blogumuzda paylaştığımız Sağlığımız İçin Neler Yapmalıyız? başlıklı yazımızdan, sağlıklı yaşamın formülleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!