Erciyes Üniversitesi'nde Kardeşlik Konseri

Erciyes Üniversitesi’nde Azerbaycan Hazar Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından ‘Türkiye-Azerbaycan İki Canda Bir Yürek’ temalı kardeşlik konseri verildi.




Erciyes Üniversitesi’nde Azerbaycan Hazar Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından ‘Türkiye-Azerbaycan İki Canda Bir Yürek’ temalı kardeşlik konseri verildi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde ERÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ile Azerbaycan Hazar Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı ve Nevruz Bayramı münasebetiyle ‘Türkiye-Azerbaycan İki Canda Bir Yürek’ temalı kardeşlik konseri verildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve Türk ve Azerbaycan İstiklal Marşları’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim yaptı. Yetim, “İki devlet bir millet sloganlarıyla her zaman her yerde beraberiz. Bu akşam da onların vereceği konserle gururlanacağız. Misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyor kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda konuşan Hazar Üniversitesi Kurucusu, Mütevelli Heyeti Başkanı ve Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı ise, Hazar Üniversitesi’nden kardeş Erciyes Üniversitesi’ne, Bakü’den kardeş Kayseri’ye selamlar getirdiğini belirterek, “Burada dostlarımı görmekten ne kadar memnun olduğumu söylemek istiyorum. Erciyes Üniversitesi sadece Türkiye değil tüm dünya ya adını duyurmuş bir üniversitedir. İlerde Hazar Üniversitesi ile çok güzel işler yapabileceklerini düşünüyorum. ” dedi.

Konser programı konuşmaların ardından Hazar Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından sergilenen halk dansları ve müziklerle ile devam etti. 

Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!