Erciyes Üniversitesi'nde Pi Rekoru

Pi Sayısı Ezberleme Türkiye Rekoru Erciyes Üniversitesi’nde Kırıldı




Erciyes Üniversitesi Matematik Topluluğu tarafından Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘Gün Pi Günü’ isimli seminer düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasında, Matematiğin insanlıkla birlikte var olduğunu ve insanlığın düşünce mekanizmasını kaybetmediği sürece de devam edeceğine dikkat çeken Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altındiş, "Matematik, hayatın bir parçasıdır. Hayatın gerçekleriyle ne kadar uyuşursa, o kadar varlığını sürdürecektir ve insanlara faydalı olmaya çalışacaktır" dedi.

Etkinlikte, daha önce 606 basamakla ODTÜ öğrencisi Yasemin Gülenbaş'a ait olan Pi sayısı ezberleme Türkiye rekorunu Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Muhammet İşci, virgülden sonraki 1024 basamağı ezbere okuyarak kırdı.

Gözleri bağlanarak bir sandalyeye oturtulan Muhammet İşçi, Kayseri 1. Noter Başkatibi Mesut Yıldırım, Melikşah Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Orhan Sönmez ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Palta huzurunda, virgülden sonraki 1024 basamağı yaklaşık 12 dakikada ezbere okudu.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altındiş rekortmen öğrencinin sevincine ortak olarak kendisine çeşitli hediyeler verdi.

Programın sonunda üzerinde Pi sayısı ve işareti bulunan pastayı kesildi.

 

Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    1024 basamağı ezberlemek gerçekten müthiş. Yalnız birinci olan şahıs 60 bin küsür basamağı ezberlemiş yaşlı bir psikologtu, ona nazaran biraz sönük kalmış tabi.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!