ERÜ Hastanelerinde Ameliyathaneler Yenileniyor

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi içerisinde bulunan merkezi ameliyathanede yapılan yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi.


Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi içerisinde bulunan merkezi ameliyathanede yapılan yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Başhekim Prof. Dr. Kudret Doğru, Gevher Nesibe Hastanesi’nde poliklinik ve kliniklerden sonra yılda ortalama 45 bin ameliyatın yapıldığı merkezi ameliyathanede de yenileme çalışmaları başlattıklarını belirtirken, bu çalışmalarda sona gelindiğini kaydetti.

Başhekim Doğru, “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerimiz sadece bulunduğu ile değil, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Niğde ve Kahramanmaraş gibi illerden de gelen hastalara da hizmet veren bölgenin en büyük hastanesi konumundadır. Dolayısıyla hastanelerimizde hasta yoğunluğu hat safhadadır. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri olarak, halkımıza daha iyi sağlık hizmet için çaba sarf ederken, bir taraftan da gerek hayırsever, gerekse kendi imkânlarımızla, özellikle eski binaya sahip Gevher Nesibe Hastanemizde poliklinik, klinik ve ameliyathaneleri yenileme çalışmaları yapmaktayız. Gevher Nesibe Hastanemizin poliklinik ve kliniklerindeki yenileme çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Çalışmalarımızı Gevher Nesibe Hastanemizin merkez ameliyathanesinde yoğunlaştırdık. Göz, Kadın Doğum, Plastik Cerrahi, Göğüs Cerrahi, Acil, Beyin Cerrahi ve Üroloji bölümü ameliyathanelerinde modernize çalışmalarını daha önceki yıllarda bitirmiştik. 2014 yılında başlayan ve yaklaşık 8 aydır devam eden çalışmalarla 3 Genel Cerrahi, 3 KBB, 3 Ortopedi ve 1 Çocuk Cerrahi ameliyathane odasının, yer, tavan, enerji alt yapısı ve hijyenik klima sistemi yenilenerek daha modern hale getirilmiştir. Bu yeniliklere ek olarak ortopedi ameliyat odaları laminar akımlı hale dönüştürülmüştür. Yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olan ameliyathane odalarındaki yenileme çalışmalarıyla birlikte enfeksiyon oranının en aza indirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Ortopedi Ameliyathanesine Son Teknoloji Mikroskop Alındı

Ameliyathanelerde yapılan yeniliklerin sadece fiziki imkânların düzeltilmesi ile sınırlı kalmadığını, ihtiyaç olan bölümlere son teknoloji tıbbi cihaz alımı da yaptıklarını kaydeden Başhekim Doğru, “Ortopedi ve Travmatololoji Bölümü ameliyathanesine yaklaşık 400 bin TL'ye mal olan, tam otomatik zoom yapma ve HD görüntü kalitesine sahip Zeiss Opmir Vario 700 marka mikroskop aldık. Günümüz teknolojisi içinde en gelişmiş özelliğe sahip ve Kayseri’de başka bir hastanede bulunmayan bu yeni mikroskop, ortopedi ameliyathanemizde kullanılmaya başlanmıştır. Son teknoloji bu mikroskop sayesinde, ortopedi ameliyathanemizde, mikrocerrahi uzmanlığı gerektiren el yaralanmaları, parmak kopmaları ve el bileği kesikleri ile her türlü uzuv kesiği ameliyatları daha kolay yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!