Google Yıllar Sonra Logosunu Değiştirdi

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google logosunu ve iconunu değiştirdi.




Büyüklerimize internet dediğimizde iki site akıllarına gelir Google ve Facebook. Google dünyanın en büyük arama motorudur. Aynı zamanda da en çok kullanılan internet sitesidir. Uzun yıllardır google logosunu ve iconunu sade bir şekilde kullanıyordu ve herkesi alıştırmıştı. Teknolojide ve yapılanmada bir çok yenilikler, gelişmeler yapan google logosuna bugüne kadar hiç dokunmamıştı. Tabi Doodle'lar yani günlük logolar hariç. Gelenek bu gün bozuldu ve logonun fontu değiştirildi. 

Google'ın iconu önceden çok sadeydi. Hatırlatacak olursak açık mavi kenarları oval olan dikdörtgenin içerisinde beyaz times new roman fontuyla yazılan "g" harfi vardı. Şimdiki iconda google'ın renkleri olan mavi sarı yeşil ve kırmızı renkerli kullanılarak sade bir  "G" harfi kullanılıyor.

Logonun ve iconun bir sonraki değişme tarihi merak ediliyor.Bir önceki logo değişimi 1999 yılından 2013 yılına akdar sürmüştür. Son kullanılan logo 2 yıl sürdü. Şimdi bu yeni logo kalıcı olacak mı hep birlikte göreceğiz. 

Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Google logo değişimi işini birkaç yılda bir yapıyor. Ancak bu değişimlerde logo üzerinde aşırı derecede oynama değilde ufak birkaç değişiklikle yetiniyor. Değişim hayatın gereği :)

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Eski logoda güzeldi ama yenisinde kullanılan font çok daha güzel modern ayrıca bütün servisinde o fontu kullanıyor.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!