Google'da 1. Sırada Çıkmak (!) Dikkat Edilmesi Gerekenler

Telefonlarınızdan sizlere ulaşıp 'arama motorlarında sizi ilk sıraya çıkaracağız' diyerek sizden ücret isteyen bütün firmaları ince eleyip sık dokuyun.


Uyarı !

Telefonlarınızdan sizlere ulaşıp "arama motorlarında sizi ilk sıraya çıkaracağız" diyerek sizden ücret isteyen bütün firmaları ince eleyip sık dokuyun. 

• Telefonunuza reklamı onayladığınıza dair mesaj gelecek evet yazın vs. isteğinde bulunursa kesinlikle işlemi onaylamayın.

• "Reklamı başlatabilmek için önce ücreti göndermelisiniz" - Böyle bir şey yok. Sizin sitenizi yükseltmeyi vaadeden veya kendi sitelerindeki kısımdan sizi yükselteceğini söyleyen bir kuruluşa şifre veya ücret vermeden sizleri yükseltebilir. Önce ücret isteyeyen kuvvetle muhtemel ki sizi dolandırmak istiyordur.

• Rahat rahat her sorunuza olumlu cevap veriyorsa korkun. Google, yandex, bing, yahoo, hepsinde sizi üst sıraya rahatlıkla taşıyoruz derler. Her kelimede taşıyabileceklerini savunurlar. Arama motorlarında çalışma yapan bir çok firma var, çoğu ilk sırayı satmaya çalışır. Bu şuna otelin çalışanı olmayan hatta otelle alakası olmayan birinin kral dairesinini aynı günde 100 kişiye verilmesi gibidir. 

• Birde şu yalan var. "Hangi kelimeyi seçerseniz seçin 100 Lira" Böyle bir şey mümkün değildir. Örneğin İstanbul'da bir nakliye firmasısınız. Size diyorlar ki; "İstanbul Nakliyat yazılınca siz çıkacaksınız. Sadece 100 lira." Rekabet olan anahtar kelimelerde arama motorlarında üst sırada çıkarmak çok zordur. Diyelimki deneyimli ve güçlüler. Sizi çıkarabilirler fakat bu hizmetin ücreti tahmini yıllık 500 lira civarı olmalıdır.

 

Tavsiye;

Size ulaşan kuruluşa siz benim reklamımı yapın başarılı olursanız anlaştığımız miktarı göndereceğim diyebilirsiniz. Sizi söz verdiği yere getirdiğinde kuruluşa ücretini gönderirsiniz. Onların size değil sizin onlara güvenmeniz lazım. Çünkü onlar size ulaşıyor. 

 

Dolandırıcılara pabuç bırakmamalıyız, barındırmamalıyız.

 

Anahtar Kelimeler: Seo Çalışmaları, Arama Motoru Optimizasyonu, Google Optimizasyon, Firma Rehberi Uyarı, Google 1. Sırada Çıkmak,



Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!