Halkla İlişkiler Uzmanı Ne İş Yapar?

Firmaların en önemli birimlerinden biri Halkla İlişkiler birimidir. Peki halkla ilişkiler uzmanı ne iş yapar?


Halkla ilişkiler uzmanı; firmanın iç ve dış hedef kitlesine yönelik tüm iletişim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlar. Halkla ilişkiler uzmanı, firmanın yönetim fonksiyonlarından ayrı düşünülemez. Firmanın yönetim politikası ve örgüt kültürüne uygun olarak belirlenmiş pazarlama stratejisi doğrultusunda, halkla ilişkiler ve tanıtım planlaması hazırlar. Hazırlanan bu planlamaya göre dönemsel olarak reklam kampanyalarının gerçekleştirilmesini sağlar. Kurumsal kimlik çalışmalarında gerekli takibi ve iletişimi yürütür.

Halkla ilişkiler uzmanı; tüm kurumsal kimlik dizayn ürünlerinin belirlenmesi, basımı ve uygun kullanımı aşamalarında yönlendiricidir. Marka ile uyumlu basılı materyallerin planlanması, içeriklerinin hazırlanması, uzman kişilerden görüş alınması ve ilgili birimlerle bilgi akışını ve koordinasyonu sağlar. Basılı materyallerin temin edilmesi için, reklam ajansları ve matbaalarla iletişimi gerçekleştirir. Basınla ilişkilerin geliştirilmesi bir halkla ilişkiler uzmanının en önemli görevleri arasındadır.

Firmanın ürün ve hizmetleri, marka değeri ve prestijine yönelik kamuoyu ile paylaşılması uygun görülen, haber değeri taşıyan tüm konu, olay, durum ve etkinliklerin basın bültenini hazırlar. Basın bültenlerinin basına iletilmesinden sorumludur. Basına yönelik basın dosyası hazırlar. Medya planlama ve medya takibi çalışmalarını yürütür. Firmanın hangi medyalarda, hangi sürelerde, hangi aralıklarla, hangi ölçülerde ve hangi içeriklerle yer alacağını planlar. Onaylanan medya planlamanın medya satın almaları ve uygulamalarını takip eder.

Halkla ilişkiler uzmanı; toplumsal çevre, kurum, dernek ve işletmelerle ilişkilerin yönetiminin sürdürülmesine katkı sunar. Sosyal sorumluluk çalışmalarını planlar ve yürütür. Sosyal etkinlik, seminer, konferans, toplantı, davet, kokteyl, açılış, basın toplantısı, basın kahvaltısı, lansman, radyo programı, TV programı,  konser vs. organizasyonların gerçekleşmesine yardımcı olur. Markanın ürün ve hizmetleriyle, sosyal etkinlikleriyle ilgili dijital pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin takibini yapar. Gününüzde son derece önem arz eden sosyal medya platformlarında yer alması istenilen içerikler ve bilgiler ile ilgili çalışmaları yönlendirir. Bütünsel olarak tüm iletişim faaliyetlerini yürütürken bu konuda gerekli bilgi akışını sağlar.


Bir önceki blog yazımız, laminat parke ve usta arayışı ile ilgili bilgilendirici bir yazıdır. Laminat parke döşetirken dikkat edilmesi gerekenler adlı konumuzu okuaray bilgi edinebilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Halkla ilişkiler uzmanı gerçekten de beklediğimden çok daha farklı işler ile uğraşıyormuş.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    şirket büyüdükçe ve kurumsallaştıkça değeri de artan bir meslek grubu halkla ilişkiler uzmanı.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Hemen her şirkette yer alan ve çok ilginç bulduğum meslektir halkla ilişkiler uzmanı.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Halkla ilişkiler gerçekten son zamanlarda daha fazla öne çıkan ve önemli olmaya başlayan bir meslek haline geldi. Güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Yıllardır merak ettiğim alanlardan biri olmuştur halkla ilişkiler. Gerçekten bir süre gerçekten gerekli mi bu alan diye merak etmişliğim vardır ancak yazıdan sonra bu gafletten kurtuldum :):)

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!