İngilizcenin İş Hayatındaki Önemi

Artık her işletmenin İngilizce bilen bir elemana ihtiyacı var. İngilizce bilmenin önemi tartışılmaz derecede ve bizde neden önemli olduğunu anlatmaya çalıştık.


Çince ve İspanyolca’dan sonra dünyada en çok konuşulan üçüncü dil olan İngilizce, bütün iş sektörlerinde gerekliliğini göstermektedir. Dünya standartlarında kaliteli üretim yapmak ve hizmet sunmak isteyen yatırımcılar ülkeler arası sınırların engel olmadığı, kültür farkının önem arz etmediği, yabancı ülkelerle ticari ilişkilerin dil engeli olmadan gerçekleştiği koşulları hedeflemektedir. Bu da İngilizce dil bilgisine hakim ve kendini bu dilde ifade etmekte yetkinleşmiş çalışanları gerektirmektedir. İngilizce’nin iş hayatında önemli olmasını 3 farklı nedenle açıklayabiliriz.

1.   Günümüzde işverenlerin kaçınılmaz işe alım koşullarından biridir. Öyle ki ister yerli ister yabancı yatırımcıların şirketleri olsun işe alım sürecinde mutlaka yazılı veya internet üzerinden İngilizce teste ya da İngilizce mülakata tabi tutulmaktadır adaylar. Eğitim dili İngilizce olan bir üniversiteden mezun olmak ise iş bulma sürecinde büyük avantaj sağlamaktadır. Eğer biraz daha büyük hayaller peşindeyseniz bazı yabancı ülkelerde çalışmak (ABD’ de çalışmak gibi) için İngilizce’yi çok ileri derecede bilmeniz ve kanıtlamanız (TOEFL, IELTS vs.) gerekmektedir.

2.   İyi kariyer olanakları sunan ülkemizdeki çoğu çok uluslu şirketin genel anlaşma dili İngilizce’dir. Bu tip birçok milliyetten çalışana sahip şirketler için ortak lisan geliştirmek zarurettir. Çok uluslu şirkette çalışmasanız bile kendinizi geliştirmek için yurtdışında iş deneyimlemek istediğinizde karşınıza yine İngilizce çıkacaktır. Kısacası kariyer planlaması yapmış, hedefleri olan biriyseniz yaptığınız işle daha fazla insana, farklı coğrafyalara ulaşabilmek için İngilizce en önemli araçlardan biri olacaktır.

3.   Şirketler çağın gereklerine göre kendilerini geliştirmeye ve yenilemeye çalışırlar. Bununla yetinmeyip şirketin bu amacını paylaşan benzer nitelikte gelişime ve değişime açık çalışanları istihdam etmeyi isterler. Bu noktada dünya standartlarına ayak uydurabilecek, gelişmiş toplumlardan geri kalmayıp gerekli yenilikleri çalıştığı şirket için uygulayabilecek, günceli takip edecek bireyler gerekmektedir. İngilizce, dünya üzerindeki makalelere, teknik kılavuzlara, tıbbi kayıtlara kısacası bilgiye maksimum erişim için birincil öncelikli dil olarak burada ön plana çıkmaktadır.


Firma rehberimizde kayıtlı olan Tercümanlık Hizmetleri veren firmaları inceleyebilirsiniz.


Bir önceki blog içeriğimiz olan İkinci El Eşya Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz adlı yazımızı okuyabilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    İyi bir kariyer istiyorsanız İngilizce de şart artık öğrenmeden olmuyor .

  • yorum yazan kişi

    5/5

    İngilizcenin özellikte teknoloji alanındaki önemi anlatmakla bitmez gerçekten İngilizce olmadan 0.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    İş hayatında artık sadece İngilizce'de yetmemeye başladı. 2-3 farklı dil bilenler daha iyi iş imkanları yakalayabiliyorlar.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Özellikle bilişim sektöründe çalıştığım için söylüyorum İngilizcesiz bilişim sektöründe hayatta kalınmıyor malesef.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    İngilizcenin iş hayatındaki önemini artık herkes çok iyi bilmekte yalnız İngilizcenin en çok konuşulan 3. dil olduğunu öğrendiğimde epey şaşırdım, 1. sanıyordum.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    İngilizcenin İş Hayatındaki Önemi tartışılmaz bile çok önemli bir dildir İngilizce

  • yorum yazan kişi

    5/5

    İngilizcenin iş hayatında yeri tartışılmaz derecede önemlidir. Artık iyi İngilizce bilmek bile yetmemektedir

  • yorum yazan kişi

    5/5

    İngilizce dilinin iş hayatında ne kadar önemli bir etken olduğunu ortaya koyan güzel bir yazı

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Ben kendi alanım olan mühendislik için söyleyeyim, İngilizce olmadan nerdeyse hiçbir iş yapamıyorsunuz artık.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    İngilizce, sadece günlük yaşantıda değil gerçekten dediğiniz gibi iş hayatında da çok önemli yerlere sahip. İş hayatında ilerlemek için ingilizce şart.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!