Lazer Epilasyon Zararları

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, lazer epilasyon zararları konusunda herhangi bir yan etkisi olmadığını belirtmiştir.




Lazer Epilasyon Zararları

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, lazer epilasyon zararları konusunda herhangi bir yan etkisi olmadığını belirtmiştir. Fakat yapılan araştırmalara göre birkaç çeşit lazer tipi insan vücuduna zararlı olduğuna saptanmıştır. Bazı lazer çeşitlerinin nanometrelik dalga boyları ve derinlikleri aynı olmamasından dolayı cilde zarar vermektedir. Bu tür lazer çeşitlerinde insan vücudu üzerinde yanmalara ve kalıcı lekelere neden olabilmektedir.

Lazer Epilasyonun Cilde Zararları

Epilasyon sürecinde vücudun zarar almaması açısından, kıl özelliklerine göre 755 nanometrelik dalga boyu olan cihazların tercih edilmesi sağlıklı olacaktır. Lazer operasyon sürecinden sonra kişilerin yaklaşık 3 hafta boyunca işlem uygulanmış bölgeye güneş ışınlarından gelecek zararları korumak için güneş koruyucu kremleri kullanılması önerilir. Kullanılacak olan bu koruyucu kremler en az 50 faktör içermesi gerekiyor.

Genel olarak lazer operasyonları insan vücuduna ciddi zararlara yol açmamaktadır. Lazer işlemleri yapılırken, uzman tarafından gerekli titizlik ve dikkat gösterilmezse bazı olumsuz etkiler görülebilir. Bunlar; deride aşırı kaşıntı, yanma ve şişme gibi rahatsızlıklardır. Bu gibi olumsuz etkiler yaklaşık 3-4 gün boyunca ciddi bir şekilde görülür ve sonrasında geçip gidecektir.

Erkekler İçin Lazer Epilasyonları Zararlı Mıdır?

Lazer epilasyonu erkek vücudu üzerinde her bölgeye uygulanabilmektedir. Doğru uygulandığı sürece erkek vücuduna da herhangi bir zarar vermemektedir. Erkekler için epilasyon sürecinde esmer tenli kişilerin uzman doktorları tercih etmeleri önerilmektedir. Bunun nedeni, esmer tenli erkekler üzerinde epilasyon doğru uygulanmadığında leke kalma riskleri daha yüksektir. Bunun dışında erkekler için yapılan lazer operasyonlarında herhangi bir problem yaratmamaktadır.

Kısaca, lazer epilasyon zararları bulunmasa da tedavi öncesinde en iyi cihazları ve uzmanları tercih etmek en doğrusu olacaktır.



Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    ense ve omuz bölgesi için düşünüyordum ama lazer epilasyon zararlarını araştırdıktan sonra vazgeçtim.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Şu boğazda fazla uzayan sakallar için lazer epilasyon yapacağım yakın zamanda, umarım bir zararını görmem.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Koltuk altına ve kollarıma epilasyon düşünüyorum beyaz tenliyim, herhangi bir zararı olur mu?

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!