Maydonozun Faydaları

Gelelim maydonozun faydalarına, maydonoz şifa deposudur ve faydalarını yazımızda bulabilirsiniz.


Yeşil sebzelerle arası iyi olanlar ne demek istediğimizi anlamıştır. Salataların, yemeklerin vazgeçilmezi sebzesi maydanoz, evdeki en iyi dostumuz oluyor. Hele nane ve limonla bir araya gelince hiç bir gribal enfeksiyon bize karşı koyamaz. Griple savaşırken en iyi silahımız görevini üstlenir.

Maydanozun faydaları hakkında kısa kısa bilgiler verelim. Birçoğumuz sadece sevdiğimiz için, birçoğumuzda, bilinçli olarak maydanoz tüketiriz. Yemekler, börekler, salatalar maydanozla daha çok lezzetli olur. Ama tüketimi sadece bunlarla kısıtlı bırakmamak gerekir. Kendisi küçücük ama sağlık açısından faydası çok büyük olan bir Akdeniz bitkisidir. Kahvaltılarda üzerine biraz tuz, biraz limon ekleyerek tüketmek, vücut direncinizi yükseltir. A vitamini, K ve C vitaminleri bulunmaktadır. Vücudun ihtiyacı olan demir ve kalsiyum ihtiyacının çoğunu karşılar.


Haftada Bir Kez Maydanoz Suyu

Maydanoz suyu hazırlayarak haftada bir defa taze olarak içebiliriz. Zayıflamada da büyük bir etkisi vardır. Maydanozun faydaları arasında en önemlisi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kansere karşı savaş için metabolizma direncini yükseltmesidir. Kalp sağlığını korur, cilt, sindirim sistemi, prostat kanseri, meme kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Damarları korur, idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliği vardır. Kemiklere, böbreklere ve saçlara çok faydalıdır. Romatizma ve eklem ağrılarını iyileştirir. Ruhsal rahatlama sağlar.  Uykusuzluk sorunlarını çözer. Kabızlığa iyi gelir. Vücuttaki iltihabı kurutur.

Tek başına güçlü bir şifa deposu olan maydanozun faydaları sadece bunlar değil tabiki. Cilt sağlığı için önemli bir ilaç olur ve cildin yenilenmesini sağlar. Karaciğer yağlanmasına karşı çok etkilidir. B12 desteği sağlar. Böbreklerin çalışmasına destek olur, toksinleri vücuttan atar. İster yemeklerde, ister salatalarda ister kaynatıp suyunu için. Ama mutlaka hayatınızda maydanoza önemli bir yer ayırın. Her zaman dediğimiz gibi, aşırıya kaçmadan tüketin.



Demir eksikliği belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız bir önceki yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Maydonoz suyunu bende bir ara düzenli olarak tüketmiştim. Faydaları saymakla bitmiyor gerçekten de boşuna gelelim maydonozun faydalarına dememişler. :)

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Maydanoz gerçekten de özellikle zayıflama da çok çok yararlı. Ben 16 kilo verdiğim bir dönemde maydonoz suyunu da düzenli olarak içmiştim.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!