Sabri'den Ciddi Tepki

Galatasaray’ın kaptanı Sabri Sarıoğlu, Fenerbahçe derbisi sonrası basında yer alan haberlere sert tepki göstererek, 'Delikanlıysa çıksınlar bu haberi yapanlar, şundan öğrendim, bundan öğrendim desinler' dedi.




Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri Sarıoğlu, gündemdeki iddialar ile ilgili Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Normalde asılsız haberlere cevap verme taraftarı olmadığını vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Çünkü bu haberlerin asılsız olduğunu herkes biliyor ama son iki üç gündür abartıldı yalan üstüne yalan abartı üzerine abartı hayretler içerisinde bakıyorum, çünkü yıllardır senaryoları yeniden yaşıyoruz. Hamza hocamızın gelişiyle birlikte mükemmel bir ivme yakalamışken, alınan bir mağlubiyetten sonra şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray’ı aşağı çekmek için yazılan senaryolar, bunları biz yıllardır yaşıyoruz. Ligde lideriz, herkes bizi aşağı çekmeye çalışıyor ancak biz kenetlendikçe büyüyen bir aileyiz bir bütünüz, biz futbolcular olarak camia olarak şampiyonluğa baş koymuşuz" dedi.

"SELÇUK’LA 14-15 YAŞINDAN BERİ TANIŞIRIZ"

Fenerbahçe derbisiyle ilgili olarak ise Sabri Sarıoğlu, "Maça gelecek olursak güzel bir maç oldu, karşılıklı ataklar oldu, bizim de onlarında net pozisyonları vardı ama kaybettik yapacak bir şey yok. biz maça kazanmak için çıktık. Galatasaray’ın fıtratında kaybetmek yoktur ama maalesef kaybettik, hala lideriz. Pozisyon içerisinde abuk subuk haberler çıktı; yok Selçuk’a pas vermemişim v.s bilerek pas atmadım şeklinde tamamen yalan. Biz Selçuk’la 14-15 yaşından beri tanışırız. Genç milli takımda beraberdik, biz bu yola baş koyduk. Sadece Selçuk değil, gencinden tecrübelisine bu yola baş koyduk. Birbirimize sahip çıkan, seven insanların, o pozisyonda futbolu bilen insanlar anlayabilir. İki seçeneğim vardı; Selçuk’a veya Sneijder’e atma şansım vardı ben Sneijder’i tercih ettim. İsmi Ahmet’tir Mehmet’tir ben isme göre pas atmamazlık yapmam. Ben Galatasaraylı’yım. Buranın evladıyım, kimse bunlarla bana gelmesin, iftira atmasın. Herkes hata yapabilir, futbol hatalar oyunu" diye konuştu.

"GALATASARAY RUHUNU KİMSE BANA ÖĞRETEMEZ"

Sosyal medyada saçma bir videonun dolandığının altını çizen sarı-kırmızılı futbolcu, "Yok geri gelmiyor muşum, saçma şeyler. Biz de insanız bazen yoruluyoruz, geri gelemiyoruz. Aradan bir 20 saniye geçmesi gerekiyor. Neden bu kadara abartılıyor ki, yok seremonide elini kalbime koymamışım, Metin Oktay ruhunu taşımıyor muşum ben. Galatasaray ruhunu kimse bana öğretemez, ben burada büyüdüm buraya geldiğimde 10 yaşındaydım. Buranın adetleri ile büyüdüm. Kimse bana Galatasaraylılığı öğretmesin" sözlerini sarf etti.

"KİMSE BENİM GALATASARAYLILIĞIMI TARTIŞAMAZ"

Derbi maçta seremonide çocuğa montunu vermesiyle ilgili olarak Sarıoğlu şöyle dedi:

"Bu soğuk havalarda çocukları çıkarıyorlar, ben çocukların önümde titrediğini, dişlerinin sesini duydum. Siz düşünün çocuk o kadar üşüyor. Vicdanen rahatsız oldum, soğuk havalarda daha sıkı giydirmek lazım çocukları, çocuğa montumu verdim o esnada. Yok elim kalbimde değilmiş, beni bunlarla yıpratamazlar. Biz büyük bir camiayız, lideriz ve liderliğimizi devam ettireceğiz. Takım arkadaşlarımızla birlikte şampiyonluğa inandık, kenetlendik. Bizi böyle haberlerle yıpratamayacaklar, onlara inat biz camiamızla şampiyon olduktan sonra doyasıya bu şampiyonluğu kutlayacağız, baş koyduk bu yola. Kimse bu haberlere itibar etmesin. Kimsenin kimseyle sorunu yok. Bu haberleri yapanlar delikanlıysa çıksınlar şundan bundan öğrendim desinler. Kimse benim Galatasaraylılığımı tartışamaz. Terimin son damlasına kadar elimden geleni yapacağım ve kulübümü en iyi şekilde temsil edeceğim" açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!