Saça Zeytinyağı Sürmek Faydalı Mıdır?

Saçımız gün içerisinde pek çok şeye maruz kalır. Kirli hava, sigara dumanı, toz. Eğer beslenmemize özen gösteremiyorsak ve saçımızın bakımını da ihmal etmişsek, kaçınılmaz olarak saçlarımız yıpranır.




Saça Zeytinyağı Sürmek Faydalı Mıdır?

Saçımız gün içerisinde pek çok şeye maruz kalır. Kirli hava, sigara dumanı, toz. Eğer beslenmemize özen gösteremiyorsak ve saçımızın bakımını da ihmal etmişsek, kaçınılmaz olarak saçlarımız yıpranır. Güçsüzleşir ve kırılır. Saç uçları çatallaşır ve sert bir hale gelir. Saçın yapısı ise büsbütün matlaşır. Parlaklığını ve sağlığını yitirir, kötü de kokar. Bunu engellemek için bir sürü saç bakım spreyi, kremi, maskesi ve ürünü var. Bu kadar çeşitli ürünleri tercih etmekten ziyade daha doğal bir yöntem arıyorsanız, çok çeşitli bitkisel yağlar da var. Yine de bütün bu yağ çeşitleri arasında vazgeçilemez bir tanesi ise zeytinyağıdır. Akla gelen ilk faydalı yağdır ve saça zeytinyağı sürmek en kolay saç bakım yöntemlerindendir.

Zeytinyağı ve Diğer Yağlar

Zeytinyağı sadece bir mutfak malzemesi değildir. Yemeklere, salatalara eşlik etmekten başka şeylerde de kullanılabilir. Gerçek ve katıksız bir zeytinyağı, vücudumuz için adeta bir şifadır. Güzelliğimiz için de öyle. Hem cilde hem de saçlara çok büyük faydası vardır. Zeytinyağı, diğer yağların çözünmesine yardım eder. Onları daha hafifleştirir. Yani Hint yağıyla veya sarımsak yağıyla beraber kullanılması daha makbuldür. Pek tabii kendi başına da kullanılabilir. Günlük hayattaki koşuşturmadan, bunca maske ve kürleri hazırlamaya zaman bulamıyorsanız, saça zeytinyağı sürmek de saçlara gerekli bakımı sağlar.

saça zeytinyağı sürmek faydalı mı?

Saç Zeytinyağı ile Bakım

Bir miktar zeytinyağını elinize dökün ve avuçlara yayın. Önce en çok yıpranan yerden, saç uçlarına sürün. Hafif hafif ovalayın. Ardından biraz daha zeytinyağını saç diplerinden ucuna doğru sürün. Kalan yağları da parmak uçlarınız yardımıyla saç derinize masaj yapın. Saçınızı bir havluya veya streç filme sarın. 20-30 dakika beklettikten sonra ılık veya soğuk su ile yıkayın. Bu işlemi haftada bir iki kere tekrar edin. Saça zeytinyağı sürmek, hem saçınızı dış etkenlere karşı koruyacaktır, hem de saçınızı yumuşatıp daha kolay taranmasını sağlayacaktır.



Bir önceki içeriğimiz olan Sağlığımız İçin Neler Yapmalıyız? başlıklı yazımızdan, sağlıklı yaşamın formülleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Deneyeceğim. Saçım normalde aşırı yağlı. Umarım bir sorun çıkmaz. İyi günler. :)

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Zaten bildiğim kadarıyla birçok saç kreminin vs. içerisinde zeytinyağı özü vardır. Saça zeytinyağı sürmek kesinlikle çok faydalı.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!