Seyahat Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Seyahat ederken nelere dikkat etmeliyiz? Valiz hazırlama sanatı gideceğimiz bölgenin koşullar ve daha niceleri.


Gerek iş gerekse tatil için seyahat etmeniz gerektiğinde, eliniz ayağınız birbirine dolaşır ve günlerce bunun hazırlığını yapmaya çalışırsınız. Peki, seyahat ederken nelere dikkat etmeliyiz konusunda bilginiz var mı? Şimdi size kısa kısa bu konuda işinize yarayacak bilgiler verelim.

İlk olarak valiz hazırlama konusuna değinelim. Seyahat ederken mümkün olduğu kadar az eşya alın. Çok gerekli olan birkaç parça eşya size yeterlidir. Zira fazla eşya size tük olmaktan başka bir işe yaramaz. Ayrıca gittiğiniz yerlerde alışveriş yapacağınızı göz önünde bulundurmanız, yanınıza az eşya alma sebeplerinizden birisi olabilir. Çocuklarınızla seyahat edecekseniz, mutlaka yanınızda onları oyalayacak şeyler olsun ki, yolculuk süresince rahat edin. Ve en önemlisi valiz hazırlarken kıyafetlerinizi rulo yapın. Hem kat izleri olmaz, hem de valizinizde daha çok yer çıkar.

Gideceğiniz yerin hava koşullarını bilmediğiniz için, tedbiri elden bırakmamak adına yanınızda bir şal bulundurun ve hava serin olursa üzerinize atabilesiniz.

Uçakla seyahat edecekseniz, sıra beklerken çok çocuklu bölümde durmayın, mümkün olduğunca sakin olan sıraya girmeye gayret edin. Uçuş sırasında gürültüden rahatsız olmamak için yanınızda bir kulaklık bulundurun. Emin olun çok işinize yarayacak.

Yanınızda fazla nakit bulundurmanıza gerek yok. Ve çok fazla nakit bulundurmanız tehlikeli olabilir. Zaten nereye giderseniz gidin, her yerde bir banka şubeleri veya atm bulabilirsiniz.  Seyahate başlamadan önce gideceğiniz yerin sıkı bir araştırmasını yapın. Turları, kampanyaları takip edin. Özelliklede uçaklarda iyi bir takip ederseniz, daha ucuza bilet alabileceğiniz bir günü yakalayarak, daha karlı olabilirsiniz.



Çilingir seçerken dikkat etmemiz gereken bazı unsurlara değindik. Nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz. Çilingir seçerken nelere dikkat etmeliyiz?


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Seyahatın konforu önemli benim için. Ucuz gelecek diye konforumdan fedakarlık etmek istemem. Seyahat ederken de rahatıma dikkat ederim.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bir arkadaşımın videosunu sitenizde görmek çok ilginç oldu. Tuğçe çok gezen bir arkadaşımdır. Seyahat ederken nelere dikkat etmemiz gerektiğini en iyi o anlatır tabiki.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Seyahat ederken burada fark ettiğim ve dikkat etmediğim bir sürü şey varmış. Daha öncede birkaç tanesini yaşayarak tecrübe etmiştim malesef.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Seyahat etmek gerçekten öncesinde özellikle ciddi hazırlık gereken bir durum bence insanlar fazla umursamıyor.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Seyahat etmek gerçektende öncesinde önemli bir hazırlık isteyen bir olay ve buradaki dikkate edilmesi gereken şeylere katılıyorum.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Sık sık tek başıma seyahat ederim ve video da seyahat yaparken nelere dikkat etmeliyiz adına söylenen her şeye eksiksiz katılıyorum.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Ben şahsen öncelikle en güvenli ve en ekonomik olanı araştırırım. Gidip de 10 lira ucuz diye nereden geldiği belli olmayan bir arabaya binmem. Bunun yanında çalışanların güler yüzlülüğü ve konfor da en önemli etkenlerden.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    seyehat edilirken dikkat edilmesi gereken hususların başında konfor geliyor bence ve ayrıca güvenlik

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!