“Seyyahiden Turizme” Sergisi

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu fuayesinde “Seyyahinden Turizme” isimli 'Türkiye Turizm Tarihinden Sayfalar Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.


Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu fuayesinde “Seyyahinden Turizme” isimli 'Türkiye Turizm Tarihinden Sayfalar Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışının, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştildiği sergide Türkiye’nin son 50 yılda kullandığı tanıtım materyalleri ziyaretçilerle buluştu.

Sergi hakkında teknik bilgi veren Turizm Fakültesi Dekanı Kurtuluş Karamustafa; “Kültür ve Turizm Bakanlığı 1963 yılında kuruldu. 2013 yılında bakanlığın kuruluşunun ellinci yılının anısına Türkiye’de turizmin tarihi hikayeleştirilmiş. Bakanlık bize bu materyalleri eğitim materyalleri olarak devretti ve bu sergi artık bizim fakültemizde sergilenecek.” dedi.

Rektör Keleştemur açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından daha önce çeşitli illerde sergilenmiş olan bu serginin bundan sonra Erciyes Üniversitesi çatısı altında sergilenecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Türkiye’nin turizm alanında kat ettiği mesafenin görülmesi açısından bu serginin önemli olduğunu belirtti.

Serginin açılışını gerçekleştiren Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’nin turizm de her geçen gün katkıda bulunulduğunu ifade ederek; “Ben eski bir Kültür ve Turizm Bakanlığı mensubu ve şimdi Kayseri Valisi olarak, bakanlığın ellinci yılı münasebetiyle hazırlanmış olan bu serginin Erciyes Üniversitemize verilmesinden dolayı emeği geçen rektörlüğümüze, dekanlığımıza ve bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Türkiye Turizminden Sayfalar Sergisi, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu fuayesinde sürekli olarak ziyaretçilere açık olacak.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!