Sigara Kariyerinize Zarar Veriyor

Bu yazımızda istatistiklerden de faydalanarak sigaranın iş hayatınıza etkilerinden söz edeceğiz.



Sigara Kullanımı ve İş Hayatı

Konu sigara olduğunda genelde sağlığa ve bütçeye zararı konuşulur. Sigaranın kariyerinizdeki önemi de hayli fazla. Öncelikle birkaç istatistikten söz etmek istiyorum; Türkiye’de 15 yaş ve üzeri insanların %31’i her gün düzenli olarak sigara veya benzeri tütünlü mamul kullanıyor. Bu oran erkeklerde %47,9, kadınlarda ise %15. Bu istatistikler 2008 yılında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılmıştır. Sigara bağımlılarının her geçen gün arttığını düşünürsek sigara içmemenin öneminin de arttığını düşünebiliriz.

sigara ve iş hayatı başvuru formu

Bu yazımızda istatistiklerden de faydalanarak sigaranın iş hayatınıza etkilerinden söz edeceğiz. İşsizlik ülkemizde gün geçtikçe artıyor. İşveren eleman alırken daha ince eleyip sık dokuyor. İş başvuru formlarında epey detay bilgiler istenmekte. Artık her iş başvuru formunda ”Sigara Kullanıyor Musunuz?“ sorusu ile karşılaşıyoruz. Sigara kullanıp kullanmamamız bir işe girerken neden kriter olarak önümüze sunuluyor?

Dünya’nın her yerinde işveren çalışanından maksimum performans bekler. Sigara kullanan bir eleman büyük bir ihtimalle işletmeye vakit kaybettirecektir. Ansızın verilen sigara molaları veya yemekten sonra içilen sigaralar uzun bir zaman zarfı içinde düşünüldüğünde büyük zararlar verebilir. Sigara kullanan çalışanlar diğer iş arkadaşlarına da zarar vermekte. Pasif içini konumuna düşen diğer çalışanların iş memnuniyetleri ister istemez düşecektir. İşverenler bu vakit ve iş kaybını minimize etmek için en uygun adaylardan sigara içmeyeni tercih ediyor.

Yani sigara içmeyerek rakiplerinizin bir adım önüne geçmeniz mümkün. Sizin ve çevrenizdekilerin sağlığı için sigarayı bırakmanızı birçok yerde duymuş veya okumuşsunuzdur. Kariyeriniz için sigarayı bırakın.



Bir önceki içeriğimiz olan Sağlığımız İçin Neler Yapmalıyız? başlıklı yazımızdan, sağlıklı yaşamın formülleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    4/5

    Sigaranın kariyer de yarattığı zararı da ilk defa duymuş oldum ama haklısınız tabi sigaranın maddi manevi her şeye zararı var ..

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Sigara içmek böyle dolaylı olarak düşündüğümüzde gerçekten de kariyerimize zarar vermektedir.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Sigara gerçekten de sağlığımıza zarar vermesinin yanında dolaylı olarak hem kariyerimize hem de bir sürü şeye zarar veriyor.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    hem kokusu, hem fiyatı, hem de yaşattığı zaman kaybı nedeniyle gerçekten her açıdan zararlı.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Sigaranın kariyere doğrudan olmasa da dediğiniz şekilde dolaylı olarak gerçekten zararı var. Teşekkürler

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Evet birçok firmanın iş ilanına da bakarsanız altında sigara kullanmayan diye belirtirler. Sigara hem sağlığa hem kariyere zararlı :)

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Sigara ve kariyeri birbirine güzel ilişkilendirmişsiniz. Aslında gerçektende günde 1 paket sigara içen biri sigara içmek için çok ciddi zaman harcıyor dediğiniz gibi. Yazı için teşekkürler:)

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!