Soğan Suyunun Faydaları

Soğan suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Bu nimetin faydalarını öğrenmek için sadece 5 dakikanızı ayırın.


Mucizevi Faydaların Buluşma Noktası Soğan

Her yemekte kullandığımız ve olmadığı zamam yemeğin lezzetinin kaybolduğunu düşündüğümüz soğan başlı başına bir vitamin deposudur. Soğan faydaları saymakla birmezken, soğan suyunun faydaları da saymakla bitmiyor. Keskin kokusu yüzünden birçok kişi sevmese de, faydaları çoktur. Yaz kış, yeşil, kuru olarak tükettiğimiz soğan, suyu çıkarılıp değerlendirildiğinde de bakın nelere iyi geliyor?

Bir bardak soğan suyunun faydaları o kadar çokki, biz bunu neden fark etmedik diyebilirsiniz. Kalbinen iyi dostudur, kalbi güçlendirir. A, B, C ve D vitaminlerinin yanında, florür, Demir, potasyum, magnezyum ve kalsiyumda içermektedir. Hatta bir antibiyotik görevini üstlenir.

Çıbanların geçirilmesi için çok faydalıdır.

  • Düşük derecedeki yanıkların iyileşmesini sağlar.
  • İştahı açar.
  • Ses tellerini kuvvetlendirir ve sesi güzelleştirir.
  • Adet düzensizliğini önler.
  • Kemikleri güçlendirir.
  • Bronşit, sinüzit, faranjit ve lorenjit gibi solunum yollarındaki tıkanıklıkları açar.
  • İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir.

Ciltteki, akne, yara ve sivilce gibi sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olur. Bir kaşık bal, zeytinyağı ve soğan suyu ile mucizevi bir kür oluşturup, cildinizi yenileyebilirsiniz. Fakat önce cildinizin küçük bir kısmına uygulayın ve alerjiniz olup almadığına bakın. Yoksa tüm cildinize uygulayabilirsiniz.

Saç dökülmelerini önler. Bunun için, bir kaşık bal ve bir fincan soğan suyunu karıştırıp, ister için, ister saçınıza masaj yaparak sürün ve yarın saat bekletin. Bu şekilde saçınızda kepek varsa, ondanda kurtulabilirsiniz.

Haftada iki defa saçınızı soğan suyu ile yıkarsanız, daha çabuk ve sağlıklı uzar.

Boğazınızı yumuşatır. Balgam söktürür ve öksürüğü keser. Tabi ki soğan suyunun faydaları olduğu kadar küçük çaplı zararları da vardır. Mesela ağız kokusu yapması. Aşırı tüketmekten kaçının. Fazlası, her şeyde olduğu gibi bunda da zararlıdır. Cildinize çok fazla sürdüğünüzde, tahriş edebilir. O yüzden, ölçüsünde kullanın ve bol bol faydalanın. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz.



Bir önceki konumuz olan Göz Ağrısına Ne İyi Gelir başlıklı yazımızı okuyarak gözlerinizi koruyabilir ve ağrılardan kurtulabilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!