Steam Nedir? Kimdir?

Hepimizin Half Life oyunu ile tanıdığı Valve şirketi tarafından kurulan Steam sistemi, siz bilmeseniz bile 10 yıl kadar önce kurulmuş bir sistem.




Hepimizin Half Life oyunu ile tanıdığı Valve şirketi tarafından kurulan Steam sistemi, siz bilmeseniz bile 10 yıl kadar önce kurulmuş bir sistem. Bu sistemin asıl kuruluş amacı ise kaçak oyun kullanımını önlemek. Çünkü PS serisi ve XBox’larda oyunlar sadece kutulu olarak üretiliyor, ve çoğu cihazda oyun CD’si olmadan ya da oyunlar Store bölümünde alınmış olmazsa çalışmıyor.

Ancak PC ortamı için aynı şey söylenemez. Bu platformda oyunlar internet üzerinden kolayca bulunuyor, isteyen herkes paralı oyunlara ücretsiz yetişebiliyor. Steam sayesinde ise çoğu oyunun bu kaçak kullanımdan kurtulduğunu söyleyebiliriz. Steam denilen uygulama ilk başlarda sadece Valve için oluşmuş olsa da artık birçok firma oyunlarını Steam’a taşıyarak güvence altına almaya çalışıyor. 

 

Steam Nasıl Çalışıyor? 

Steam içerisinde binden fazla oyunu bir arada bulabilirsiniz. Bu program sayesinde bilgisayarınıza satın aldığınız oyunu sunucu üzerinden indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz. Böylece CD arama ve oyun bulma derdi de sona eriyor. 

Steam üzerinde bulunan oyunlar ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılıyor. Ücretsiz oyunları dilediğiniz her zaman indirerek oynayabilirsiniz. Ancak ücretli oyunlar için Steam hesabınızda yeterli bakiye olması gerekiyor. Bu platform üzerinde milyonlarca oyuncunun olması da kendinize yeni bir takım kurmanız için büyük bir avantaj sunuyor. 

 

Steam İndirimli Oyunlar

Steam sisteminde ücretli oyunların çoğu, ya da en azından oyunlarını tanıtmak isteyen firmaların oyunları hafta sonu indirimine giriyor. Yani yeni bir oyun satın almak için hafta sonunu beklemek akıllıca olacaktır. Bu sayede normalde 10 dolardan alabileceğiniz bir oyunu 2-3 dolara satın alabilirsiniz. Steam sisteminin en iyi yanı ise CS: GO gibi oyunların paralı olmadı ve bu sayede hileci sayısının oyunda oldukça az olması.

Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Steam piyasaya bomba gibi girdi ve artık kutu olarak satılan oyun devrini bitirdi diyebiliriz. Yapılan özel indirimlerle de zaten vazgeçilmez bir platform halini aldı.

  • yorum yazan kişi

    4/5

    Steam dan birçok kez oyun satın aldım ama indirim zamanlarını takip etmek lazım diğer türlü fiyatlar pahallı oluyor

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Steam güzel bir sistem beğeniyorum 6 tanede oyun aldım oradan. İndirimleri takip ederseniz uygun fiyata güzel oyunlar alınabiliyor.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Steam üzerindeki oyunlarda zaman zaman büyük indirimler oluyor. Yılbaşında özellikle yine indirim olabilir. Eğer satın almak istediğiniz bir oyun varsa bu indirimleri kaçırmayın derim.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Oyun severlerin en büyük sorunlarından biri online oyunlarda hile kullanımı. Steam antihack sistemi ile bu sorunu ciddi oranda önlüyor.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Hafta sonu indirim olduğundan haberim yoktu, bundan böyle yeni oyun alımlarımı hafta sonuma denk getirmeye çalışacağım. Steam aynı zamanda online oyunlarda en büyük sorun olan hile sorununu da yüksek oranda engellemekte.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Steam çok eskilere dayanıyor fakat eskiden internetten alışveriş, ödeme kolaylığı ve internet hızı bu kadar iyi durumda olmadığı için bir çıkış yakalayamıştı şuan hakettiği konuma gelmiş durumda en iyi oyun satış platformu oldu.

  • yorum yazan kişi

    4/5

    steam kullanarak oyun indirmek bana en kolay yolu gibi geliyor bana ama kullananlar yorum yazarsa sevinecem

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!