Taksicilerin Sorunları

Ülkemizde taksici olmak kolay değil, taksicilerin sorunları hiçte hafife alınacak gibi değil. Bir çözüm bulmak şart.


Ülkemizde taksicilik yapan kişilerin genel olarak problemlerini ve yaşadığı sıkıntıları bu yazımızda ele alacağız. Genellikle İstanbul ve diğer büyükşehirlerde taksicilik yapanlar için en büyük sorun herkesin bildiği gibi trafiktir olduğu açık ve nettir. Bu yoğunlukta birde gezgin olarak adlandırılan hiçbir durağa bağlı kalmadan hizmet veren taksilerde büyük sorunlar teşkil etmektedir.

Taksicilerin sorunlarında dile getirdiği farklı bir unsur, plaka sahipleri ile çalışma sürecinde çekilen sıkıntılardır. Bu şekilde çalışan kişiler genelde, plaka sahipleri gündüz çalışır ve akşam vardiyasını da taksi şoförlerine vermektedir. Aynı zamanda bu kişilerin kira gibi sıkıntıları olmadığından dolayı aldığı ücretleri esnek tutabiliyorlar. Bu duruma özet olarak, bir plaka sahibi üçte bir oranında şoför çalıştırmaktadır.

Şoför verdiği hizmette 100 TL alıyorsa, bunun 35 TL’sini kendisine almaktadır. Fakat ülkemizde bu sektörde plaka sahibi bulmak oldukça zordur. Sektörde artık gün geçtikçe yatırımcılar rolü oynamaktadır. Bu yüzden gerçek bir taksi plaka sahipleri bu işleri yapamıyor diyebiliriz. Her şey tamam, patronunuz, ödemeniz ve diğer konularla ilgili bir probleminiz yok ve çalışmaya başladınız. Gece çalışan taksicileri birçok sorun ve tehlike beklemektedir. Genellikle ülkemizde taksicileri gasp etme gibi büyük bir sorun var diyebiliriz.

Yıllarca taksici olarak çalışan kişiler bile günümüzde bu sıkıntının korkusunu çekmektedir. Bu yüzden her kim olursa olsun müşteriyi almadan önce birçok olumsuz düşünceye kapılabiliyor. Aynı zamanda tüm bu sıkıntılar tamam, birde başa bela olarak etrafta bu taksicilerin hakkını yiyen korsan taksiciler çıkıyor. Bu konuda işini zorlukla ve korkuyla yapan yüzlerce kişini yiyen bu taksiciler de taksicilerin en büyük korkulu rüyalarından diyebiliriz. Örneğin, İstanbul’da toplamda 18 bine yakın yasal olarak çalışan taksi bulunuyor. Fakat bununla beraber korsan taksi sayısı 10 binlere ulaşmış durumdadır.

Aynı zamanda taksi fiyatlarının fazla olması artık vatandaşları da zor duruma düşürmektedir. Günlük olarak bir taksinin ortalama kirası 160 – 170 TL arası değişmektedir. Tabi bu fiyatlar şehirden şehire farklılık gösteriyor. Bu durumda şoförlerin para kazanması bir hayli zorlanıyor. Zaten birçok taksi plakası olan kişi de taksicilik yapmadığı da biliniyor. Bu durumda olan yine şoförlere oluyor. Taksici olan tüm vatandaşlarımıza ReklamKap.com olarak işinde kolaylık diliyoruz.  



Sektörel blog yazılarımızın bir önceki içeriğini okuyabilirsiniz. Blog yazımızda İç Mimarlık hakkında bilgiler verdik.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Taksicilerin sorunları gerçekten öyle bir makaleye sığacak cinsten değil malesef çok fazla.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!