Web Tasarımcı Yetiştirilen Hapishane

Amerika'da ilginç bir uygulama ile mahkumlar eğitiliyor ve mahkumların topluma faydalı olması hedefleniyor.




San Quentin hapishanesindeki uygulama 2014 yılında başlamıştır. Uygulamada mahkumlara kodlama dillerinden CSS, HTML, JavaScript, Pyhton eğitimleri veriliyor. Code7370 programıyla teknolojiye meraklı olan yazılımcı adaylarına haftanın bazı günlerinde eğitimler veriliyor.

 

Hapishanede internet kullanımı yasak olduğundan bütün yazılan tasarımlar ve kodlar tamamen özgündür. Eğitimler ve kitaplar yardımıyla mahkumlar yaratıcılıklarını kodlara döküyor. Bu şekilde hiçbir kopya içerik üretilmiyor.

 

Californiye eyaleti eğitimler için yıllık olarak 60 bin dolar bütçe ayırmıştır. Eğitimi alabilmek için her yıl 200 kişi programa başvuru yapıyor. Sadece 23 şanslı ve meraklı mahkum eğitimi alabiliyor. Yatırımcı Chirs Redlitz, hapishaneye konuşma yapmak için gittiğinde mahkumlardan birinin iş ile ilgili bilgisi ve öğrenme isteği karşısında etkilenmiş. Devamında The Last Mile adında, para amacı olmayan bir organizasyon olarak projeyi hayata geçirmiştir. Projenin diğer bir yararı da diğer gişimcilerin mahkumlara eskisinden daha fazla değer vererek fikirlerini almak için hapishanede mahkumları ziyaret etmişlerdir. 

 

Önceki hafta Mark Zuckerberg ve eşi mahkumları ziyaret etmiş, kodlama hakkında bilgi vermiştir. 

 

Redlitz, mahkumların ileride veri görselleştirme, web tasarımı ve programlama konusunda kendilerini geliştirerek faydalı projeler üretmelerini ümit ediyor. Rediltz'in bu rpojesi takdire şayandır.

 

 

 

         

Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    bence harika bir uygulama son derece başarılı bu kararı alan yönetimi tebrik etmek lazım

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Bence çok güzel bir uygulama. Ülkemizde neden bu tarz uygulamalar yok diye düşünüyorum...

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!