Yeni Kayseri B.Ş.B Başkanı Mustafa Çelik

Milletvekilliği adaylığı için büyük şehir belediye başkanlığından istifa eden Mehmet Özhaseki'nin yerine Mustafa Çelik seçildi.


Milletvekilliği adaylığı için büyük şehir belediye başkanlığından istifa eden Mehmet Özhaseki'nin yerine Mustafa Çelik seçildi.

Ak Parti Kayseri milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, koltuğu Mustafa Çelik'e devrederken "Anlımın akıyla  taşıdığım göreviemi, şeref ve onurla Mustafa Çelik kardeşime devrediyorum. Gözüm arkada değildir'' dedi.

 

Mehmet Özhaseki

1994 - 1999 yılları arasında Melikgazi Belediye Başkanlığı yaptı.

 23 Haziran 1998 - 10 Şubat 2015 tarihleri arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. 

 

Mustafa ÇELİK Kimdir?

1961 Kayseri doğumlu olup, evli ve 4 Çocuk babasıdır.

 

Öğretim hayatına, ilkokul ve ortaokuldan sonra Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümünde devam etmiştir.

 

1984 yılında Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi,  Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirmiştir.

 

Mustafa Çelik, iş hayatına özel sektörde faaliyet gösteren  bir fabrikada Teknik Müdür olarak başlamıştır.

 

Askerlik dönüşü  kardeşi  ile birlikte kendi işlerini kurmuşlardır. Halen ortaklarıyla beraber; ana işleri olan Bilişim sektörü, Endüstriyel Gazlar ve Madencilik sektörü, Turizm sektörü, E-ticaret ve E-fatura sektörü  ile Medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin kurucu ortağı ve yöneticisidir.

 

Akparti’nin kuruluşunda aktif görev üstlenen Mustafa Çelik, 2001-2004 yılları arasında  Kocasinan’da kurucu İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur.          2005-2009  yıllarında teşkilatlanmadan sorumlu İl Başkan yardımcılığı ve sonrasında da bir süre Disiplin kurulu Başkanlığı yapmıştır.

 

2004 yılından beri Kocasinan ve Büyükşehir Belediyelerinde meclis üyeliği yapmıştır. Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Ulaşım Komisyonu ve Denetim Komisyonu başkanlıklarını yürütmüştür. Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kayseri Ulaşım AŞ’nin de Yönetim Kurulu üyesidir.

 

Muradiye Vakfı, Kayseri Ticaret Odası ve Müsiad gibi kuruluşlarda Yönetim Kurullarında bulunan Mustafa Çelik, aynı zamanda  Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul delegesidir.  Bazı gönüllü kültür teşekküllerinin de üyesidir. Bir devlet üniversitesi olan Abdullah Gül Üniversitesini desteklemek amacıyla kurulmuş olan Abdullah Gül Üniversitesini Destekleme Vakfının Mütevelli Heyet üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesidir.

 

 

 

Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!