YouTube Yüklenen Videolar Üzerinde Düzenleme Yapmak

YouTube video yükledikten sonra o video üzerinde bazı düzenlemeler yani editleme yapılabilir. Peki neler yapabiliriz?


Merhabalar, YouTube'a yüklediğniz video üzerinde birçok düzenleme yapabilirsiniz. Bu özelliğin iki amacı var; birincisi video düzenleme programlarından çıkan videolarda gözden kaçan detayları direkt YouTube üzerinde düzenleyerek videoyu silip yeniden yüklemenize gerek kalmamasını sağalamktır. İkincisi ise video düzenleme programı kullanmadan da yüklenen videoları daha izlenebilir hale getirebilmenizi sağlamaktır. Yüklediğiniz videonun düzenleme paneline şu şekilde ulaşabilirsiniz;

  1. Yüklediğiniz videonun hemen altında düzenle butonu bulunmakta veya içerik stüdyosu kısmından istediğiniz videoyu seçerek düzenle seçeneğini bulabilirsiniz.
  2. Üst menüde Görüntü İyileştirme menüsüne giriş yaparak düzenleme menüsüne ulaşabilirsiniz.

An itibari ile düzenlenebilen özelliklerden bazıları şöyle;

  1. Otomatik Renk ve Işık Düzenleme Aracı
  2. Sabitleme (Sarsıntılı Yüklenen Videolar İçin)
  3. Dolgu Işığı
  4. Kontrast
  5. Doygunluk
  6. Renk Sıcaklığı
  7. Ağır Çekim ve Hızlandırılmış Video
  8. Video Sağa ve Sola Döndürme
  9. Kırpma Bölme İşlemleri
  10. Renk Filtreleri
  11. Bulanıklaştırma Efektleri (Flulaştırma)

Madde madde özellikleri kısaca açıklayalım.

  1. Otomatik Renk ve Işık Düzenleme Aracı: Video üzerine YouTube standartlarında renk ve ışık standartları uygulanarak izleyicilere en ideal görüntüyü vermeyi hedefler.
  2. Sabitleme: Sarsıntılı bir video yüklediğinizde YouTube bu videoyu stabilize eder ve sarsıntıyı minimize eder.
  3. Dolgu Işığı: Karanlık ortamlarda kadedilen videolara uygulanarak aydınlık bir görüntü elde edilir.
  4. Kontrast: Kontrast siyah ve beyaz dengesi anlamına gelmektedir. Videonuzda parlak ve karanlık alanlar varsa bu özellik sayesinde dengeleyebilirsiniz.
  5. Doygunluk: Videonun rengi ile ilgili bir özelliktir. Video'nun rengini daha doygun veya daha yumuşak hale getirebilirsiniz.
  6. Renk Sıcaklığı: Yüklenen video'nun daha kırmızı veya daha mavi görünmesini bu özellik ile ayarlayabilirsiniz.
  7. Ağır Çekim ve Hızlandırlımış Video: Videonuzun ağır çekimde veya normalinde daha hızlı bir şekilde izlenmesini sağlayabilirsiniz.
  8. Sağa ve Sola Döndürme: Telefonal çekilen bir video YouTube'da istediğiniz düzlemde görünmüyorsa bu özellikle düzeltme yapabilirsiniz.
  9. Kırpma ve Bölme İşlemleri: Videoyu yükledikten sonra gereksiz bir kısım farkettiyseniz bu özellik sayesinde o kısmı videodan çıkartabilirsiniz.
  10. Renk Filtreleri: Videonuza hazır filtreleri uygulayarak daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. İnstagram'da bulunan renk filtreleri mantığının videoda uygulanmış halidir.
  11. Bulanıkşatırma Efektleri: Yüklediğiniz videoların belirli kısımlarını istediğiniz saniyeler arasında flu yani bulanık yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!