Biberiyenin Faydaları

Biberiye bir bitkidir ve biberiyenin faydaları epey fazla, konumuzda kısaca en önemli faydalarına değindik.


Genellikle yemeklere, tat ve hoş koku vermesi için kullandığımız bir baharat türü olan biberiyenin faydaları çok fazladır. Dikkat ettiyseniz, son yıllarda, zayıflama çaylarının içinde çok fazla bulunuyor. Zayıflamaya şiddetli derecede faydası olduğu için, birçok bitkisel çayın içinde biberiye bulunuyor. Çalı cinsi bir bitki olan biberiye, iğne yapraklıdır ve her mevsim yeşildir. İçinde acı maddeler, glikozit, tanen, organik asitler ve uçucu yağ vardır. Guatır, kalp ve damar hastalıkları, uykusuzluk, kanı temizlemeye ve zihni açmaya yardımcı olur.

Biberiyenin taze yada kurutulmuş olanının çay olarak demlenip içilmesi, zayıflamaya yadımcı olur. Selülitlerden kurtulmaya destek olur. Bu konuda biberiye yağından faydalanabilirsiniz. Selülitli olan bölgeye, 10 dakika biberiye yağı ile masaj yapmanız faydalı olacaktır. Biberiyenin faydaları bu kadarlada bitmiyor. İçinde çok güçlü antikanseriyel bileşeni olan, karsonal olduğu için, kansere karşı savaşır. Meme, prostat, cilt, kolon kanseri ve lösemiye karşı mükemmel bir şifa kaynağıdır. Beyin ve sinir hastalıkları konusunda olumlu etkileri vardır. Mükemmel bir ağrı kesici olarak bilinir ve migren ağrılarını geçirir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Enfeksiyon sorunlarını giderir, alerji sorunlarını zayıflatır. Sindirim sistemini korur, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Saç dökülmesini engeller ve beraberinde, dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmasını sağlar. Karaciğer tedavisinde olumlu etkileri vardır. Solunum sorunlarını giderir. Alzheimer hastalığının tedavisi için kullanılır.  Bu konuda yapılan araştırmalarda büyük etkisi gözlenmiştir. Biberiye yağı, alerji, grip ve soğuk algınlığı, boğaz ağrı ve şişliklerinde çok faydalıdır. Romatizma ağrıları içinde mükemmel etkilidir. Kötü nefes kokularını giderir, diş sağlığı içinde etkilidir. Şimdilik biberiyenin faydaları hakkında söyleyebileceklerimiz bunlar. Ölçüsünde kullanıldığı zaman, harika sonuçlar alabilirsiniz. Elimizdeki bitkilerin faydalarını bilerek kullanmak ve kararında tüketmek, sağlığımıza faydalı olacaktır.



Bir önceki yazımızda Öksürüğe İyi Gelen Bitkilerden bahsettik. İçeriğimizi okuyarak alternatif 


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Biberiye ile çok fazla karşılaşmıyorum marketlerde vs. ama bu yazıdan sonra özel olarak arayıp bulacağım.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Biberiyenin bu kadar çok faydalı olduğunu bilmiyordum gerçekten. Sebze yemekten şaşmamak gerekiyormuş.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!