Buralar Hep İstanbul

İstanbul'da bir günde nereleri gezebiliriz ? İstanbul o kadar büyük ki her tarafını bir günde gezmek imkansız gibi. Gezilip görülecek bir çok yeri var...




Günü birlik İstanbulu gezmek isteyen biri için en ideal gezilip görülebilecek mekanlar bana göre şöyle. Otogardan metroya binip Yeni Kapı'da aktarma yapıp Taksim'de iniyoruz. İstanbula gelipte İstiklal Caddesinde yürümemek olmaz değil mi? İstiklal Caddesini büyük bir kalabalık ve tarihi tünel tramvayı eşliğinde aşağıya doğru yürüyebilirsiniz. Yürürken sokak sanatçılarıile karşılaşırsanız mutlafa kulak misafiri olun ya da direk dinleyin. Sokak sanatçılarını her yerde görmek mümkün değildir anın tadını çıkartın.

       

 İstiklal Caddesinin bitiminde sağa giderseniz Galata sola giderseniz Karaköy'e gidersiniz. Tavsiyem Galata tarafına gitmenizdir. Galata Kulesi'nin çevresindeki otantik ve dar sokaklar sizlere huzur verecektir. Galta Kulesine çıkmak için 6,5 TL ücret ödemeniz yeterlidir. Galata Kulesinden Eminönü ve Galata Köprüsünün doyumsuz manzarasını seyredebilirsiniz.

 

Galata mevkiinden aşağı doğru süzülürken Galata Köprüsünü aşıyoruz ve Tarihi Eminönü balıkçıları ile karşılaşıyoruz. Balık ekmek yemeden ayrılmanızı hiç tavsiye etmem. Oranın havası çok ayrıdır. Galata Köprüsünün altındaki balıkçılarda balık ekmek 7 liradır. Bir içecek almaya kalkarsanız minimum 8 TL ödersiniz, bilginize.

 

Tarihi yarımadayı gezdikten sonra vapurla üsküdara veya kadıköye geçebilirsiniz. Sultan Ahmet Camii'ni ve Ayasofya Müzesini gezmek isterseniz Sirkeci ve Gülhane Parkını geçip Ayasofya Müzesi ile karşılaşabilirsiniz. Bir günlük kısa gezintimin tecrübeleri bu şekildeydi aklınızda yer edip faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

 

Fotoğraflar Böyle...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    hey gidi istanbul

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!