İç Mimarlık Nedir? Ne İş Yapar?

İç mimarlık nedir? İç mimarlar yaşam alanlarımızı daha yaşanılabilir hale getirir ve göze hoş gelecek dekorasyonları projelendirir.


İç mimarlık, kullanıcılar için tasarımını yaptığı mekânın içerisinde kullanıcılar için işlevsel, estetik ve yapısal olarak en uygun çözümleri üretmeye çalışan meslek dalına denir. Aynı zamanda bu hizmeti sağlarken kullanıcılar için ekonomik çözümlerde getirmek içinde çalışmalarını yapmaktadır. Tüm bunlara göre, kullanıcıların yaşam kalitesi ve konforu göz önünde bulundurarak tasarımlarını gerçekleştirmektedir. İç mimarlığın temel amacı, kullanıcılara tüm bu hizmetleri tasarlanması ve biçimlendirilmesidir.

İç mimar tasarlayacağı mekânın, bina içerisinde yer alan hacim ve yüzey değerlendirmeleri sonucunda yapı sistemleri, çevredeki fiziksel kontrolün gerçekleşmesi, aydınlatma sistemleri, ısıtma gibi konularda üst düzey bilgi sahibi olması gereklidir. Bu yüzden mesleğin en gerekli unsurlardan; insan, donanım, mekân sorunlarında alışılmış biçim ve ölçümlenme gibi verilerin dışında daha temel verilerin ele alması ve bu verilere göre gelecek kaygısı ile araştırmaktadır.


İç Mimarlar Ne İş Yapar?

Oluşturulacak mekânların kullanıcılar için daha yaşanılabilir ve kolay kullanılabilir hale getirmektedir. Genellikle mağaza, işyeri, galeri ve showroomlar gibi aklımıza gelen mekânların en ince ayrıntısına kadar tasarlanması ve uygulama işleminde kontrol aşamasını gerçekleştirir.


İç Mimarlar Ne Kadar Kazanır?

İç mimarların genellikle net bir maaşı bulunmamaktadır. Genellikle ülkemizde iç mimarların ortalama kazancı 2.500 TL ile 10.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Kendi işyeri bulunan mimarlar için herhangi bir net rakam vermek zor olduğundan dolayı, yapılan iş karşılığı kazançları artmaktadır. Ayrıca devlet dairesinde çalışan iç mimarların maaşları yaklaşık 3.900 TL’dir.



Sektörel bloğumuzun bir önceki yazısı olan, Çilingir Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? isimli bloğu okuyarak anahtarcı ve çilingir seçiminizi daha bilinçli bir şekilde yapabilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    insanlar artık estetiğe daha çok önem veriyor ve dolayısıyla iç mimarların da değeri gün geçtikçe artıyor.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!