Göz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Geçici ve hafif göz ağrılarına ne iyi gelir diyorsanız, doğru bilgilere ve videolu anlatıma içeriğimizden ulaşabilir ve ağrınızı dindirebilirsiniz.


En hassas organımız gözlerimizdir. Gözlerimizi darbelerden ve gelebilecek tehlikelerden hep koruruz. Ama işi gereği sürekli bilgisayar başında olanlar, gözleri yorucu işlerde çalışanlar, göz ağrısını çok fazla çekerler. Göz ağrısı ve yanmasını geçirmenin en etkili çözümü çörekotudur. Kaynamış bir çay bardağı sütün içine, öğütülmüş çörekotu tohumu koyularak, bardağın ağzı kapatılır. Beş dakika beklettikten sonra süzülür ve suyunu temiz bir pamuklu bezi batırıp göz kapatılarak üzerine güzelce örtülür ve yaklaşık on dakika öyle kapalı bekletilir. Ekstra destek için, göz kenarlarına ve şakaklara hafifçe masaj yapılır.

Hafif göz ağrıları için soğuk kompres işe yarar. Ağrının hafiflemesine destek olur. Papatya çayı ile gözlerinize masaj yapabilirsiniz. Soğuk olmasına dikkat edin. Günde üç defa bir pamukla gözlerinize sürebilirsiniz. En etkili yöntemlerden birisi, salatalıktır. Salatalığı yıkayın, dilimleyin ve buzdolabına koyun. İyice soğuduktan sonra, dolaptan çıkarın ve gözlerinizin üzerine koyun. 10 dakika bekletin. 3-4 kez tekrarlayın, gözlerinizin ağrısı geçecek. Soğuk sütle yapacağınız masajda gözlerinize iyi gelecektir. Saf gül suyu ile gözlerinize masaj yapın ve ağrılardan kurtulun.

Bir çay bardağı su ve bir çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Gözlerinizi kapatın ve göz kapaklarınızla göz çevrenizi tuzlu su ile yıkayın. Göz ağrılarınız için, yeşil çaydanda destek alabilirsiniz. Bir bardak soğuk yeşil çayı pamukla göz ve çevresine sürün. Bu işlemi 2,3 defa tekrarlayın. Bu verdiğimiz çözümler geçici hafif ağrılar içindir.



Bir önceki blog konumuz olan Boyun Düzleşmesi Belirtileri isimli konumuzu okuyarak rahatsızlığınız varsa erkenden teşhis edebilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    sallama çay içtikten sonra poşetini atmayıp gözlere konduğunda da faydalı oluyormuş diye duydum.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!