Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Fazla kilolar birçoğumuzun derdi. Fazla kilolardan kurtulmak için metabolizmamızı hızlandırmamız gerekir.



Metabolizmayı hızlandırma konusunda, en uygun dönemin bahar olduğunu söylemekte fayda var. Kış aylarında vücudumuz da biriktirdiğimiz toksin, yağ ve zararlı maddelerden arındırmak ve vücudumuzu canlandırmak için bahar detoksu uygulayarak en hızlı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Güne güzel başlamak ve metabolizmayı hızlandırmak için 3 adım.


her sabah bir bardak su

1- Uyanınca bir bardak su

Güne güzel başlamanın ve vücudunuza günaydın demenin en etkili yolu su içmektir. Sabahları kalktığınızda hiçbir şey yemeden aç karnına, en az bir bardak su içmelisiniz. Birçok kişinin bildiği “sıcak su metabolizmayı hızlandırır” doğrusu aslında yanlıştır. Bunun tam tersine soğuk su içmek vücudumuzda ki yağ yakımı işlemine yardımcı olmaktadır.


güzel bir kahvaltı

2- Güzel bir kahvaltı

Gece boyu ve uyku esnasında vücut uzun bir süre açlık çektiğinden dolayı metabolizma vücudu koruma altına alarak otomatikman yavaşlamaktadır. Eğer ki sabah kahvaltı yapılmazsa, metabolizma o geçen süre boyunca kendini daha da yavaşlatmasına neden olacaktır. Bu yüzden her sabah doğru ve kaliteli kahvaltı yapılması uygun görülür. Kahvaltıda tahıllı ekmek, meyve, süt ve süt ürünleri, yumurta ve tam tahıllı ekmek metabolizmayı hızlandırma konusunda yardımcı olacaktır.


kahve içmek metabolizma için faydalıdır

3- Kahve içerek metabolizmayı hızlandırın

Kahve metabolizmamızı anlık olarak hızlandırmaktadır. Bu yüzden içilen miktara, sıklığına ve şekersiz olmasına dikkat etmelisiniz. Gün içerisinde tüm bunlara dikkat edilerek içilen kahve metabolizmayı hızlandırma konusunda size en yararlı faktörlerden bir tanesi olacaktır.



Sağlıklı beslenmek için tiyolar verdiğimiz Protein İçeren Yiyecekler başlıklı yazımızdan, protein içeren besinler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Ne yesem yarıyor metabolizma çok yavaş. Tavsiyelerini de uyacağım umarım faydasını görürüm.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!