Sağlığımız İçin Neler Yapmalıyız?

Sağlığımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bir kaç püf noktaya değindik. Sağlığınız için öncelikle su için.




Sağlıklı Olmak İçin Neler Yapmalıyız

Hayattaki en önemli şey sağlıktır. Fakat ne yazıkki bizler bunu sağlığımızı kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. Geçmişte yaptığımız hatalar, düzensiz beslenme, yerli yersiz stresler, üzüntüler, mutsuzluklar ve olumsuz hayat koşulları sağlığımızı kaybetmemize yetiyorda artıyor bile. Sonrası ise, keşkelerle dolu kaybedilmiş bir sağlık. Peki, sağlıklı olmak için neler yapmalıyız? Çok ama kolaydır. İlk olarak kendimizi sevmeliyiz, kendimize değer vermeliyiz. Boş vermişlik duygularını sağlığımız konusunda değil, stres, üzüntü ve öfke konusunda kullanmalıyız. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat etmeliyiz.

Su İçmeliyiz

Bol bol su içmek, insan sağlığı için çok önemlidir. Günde en az 1 litre su içmeye dikkat etmeliyiz. Özellikle de sabah kalkınca kahvaltıdan önce içilen su çok faydalıdır. Aklımızda sağlıklı olmak için neler yapmalıyız sorusu başladıysa eğer, ilk adımı atmışız demektir. İkinci adımda spor yapmak olabilir. En azından günde bir saat ya da yarım saat yürüyüş yapabiliriz. Yemek öğünlerinize dikkat etmeli ve abur cubur yiyeceklerden uzak durmalıyız. Sigara ve alkol insanın en sinsi düşmanıdır. Yavaş yavaş sinsice alır elinden sağlığını ve sonra her şey için çok geç olabilir. Bu iki düşmandan uzak durmak, sağlığınıza faydalıdır.

Uykumuz Düzenli Olmalı

Uyku düzeni çok önemlidir. Düzensiz uyumak, beyinin ve bedenin yeterli uykuyu aşamamasına ya da gereğinden çok fazla almasına sebep olur. Gece uykularınıza dikkat edin ve gündüzleri fazla uyumayın. Geceleri kafein içeren içecekler almazsanız zamanla uyku düzeniniz oluşacaktır. Uyku düzeninin bozulmasını sağlayan bir etkende stres ve üzüntüdür. Kafanız dolu iken uyumanız mümkün olmaz ve sürekli bir şeyler kurduğunuz için bir süre sonra başınız ağrımaya başlar.

Ve Daha Bir Sürü Şey

Siz ne kadar pozitif olursanız, sağlığınızda o denli iyi olur. Dengeli beslenme, zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak durma, spor yapma, düzenli uyuma vücut direncinizi yüksekte tutar ve sağlıklı bir hayat sürersiniz. Ama en önemlisi kendinizi önemseyin. Sağlıklı yaşamak için neler yapmalıyız sorusunun cevabı sizde saklı.  Hayatın size getirdikleri olumsuzluklar olabilir ve bu geldiği gibi gidecek. Fakat sağlığınız giderse geri gelmeyecek. Bunun için kendinize, bedeninize ve sağlığınıza değer verin. Zararlı olan her şeyden mümkün olduğunca uzak durun ve mutlu olun. Hiç bir şey sizden önemli değil. Her şeyi unutun ama bu sözü hiç unutmayın. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu hayatlar dileriz.



Bir önceki içeriğimiz olan Protein İçeren Yiyecekler başlıklı yazımızdan, protein içeren besinler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Sağlımız için yapmamız gerekenler için yukarıdakilerin yanına yapmaktan zevk aldığımız bir sporu düzenli olarak yapmayı ekleyebiliriz.

  • yorum yazan kişi

    5/5

    Uzun bir süredir günde 3 litre su içmeye çalışıyorum ve müthiş faydasını gördüm. Sağlık için yapılması gerekenlerin başında su içmek gelir kuşkusuz.

Yorum Yaz

Lütfen değerlendirme yapınız.

Bizden haberdar olmak ister misiniz?

Bizi Takip Edin!